"Αυτό δεν επιτρέπεται! Απαγορεύεται στους αστυνομικούς να εκδηλώνουν την υποστήριξή τους στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Euro 2024

Freepen.gr - Οι Γερμανοί αστυνομικοί έχουν προειδοποιηθεί ότι δεν πρέπει να ανεμίζουν την εθνική σημαία από τα οχήματά τους αυτό το καλοκαίρι, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Όλα τα εθνικά διακριτικά έχουν απαγορευτεί από τα επίσημα οχήματα κατά τη διάρκεια του κορυφαίου ποδοσφαιρικού τουρνουά της Ευρώπης, ενώ οι αστυνομικοί έχουν διαταχθεί να παραμείνουν αυστηρά αμερόληπτοι.

Σε συνέντευξή της στην Tagesspiegel, η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου Barbara Slowik αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί απαγορεύτηκε να κάνουν διακοπές κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά όταν ρωτήθηκαν αν θα μπορούσαν να δείξουν την υποστήριξή τους προς την εθνική ομάδα της Γερμανίας επισυνάπτοντας μια "μικρή σημαία" στα οχήματά τους, απέρριψε την ιδέα.

"Όχι, αυτό δεν επιτρέπεται. Είμαστε προσηλωμένοι στην ουδετερότητα και είμαστε, φυσικά, απολύτως αμερόληπτοι σε ένα τέτοιο διεθνές αθλητικό γεγονός με επισκέπτες από όλο τον κόσμο", δήλωσε στην εφημερίδα.

"Αυτή την στιγμή εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη των συναδέλφων μας κατά τη διάρκεια αυτής της εντατικής και εξαιρετικής περιόδου εργασίας για όλους. Για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, υπάρχει επίσης απαγόρευση διακοπών", πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας αποκάλυψε ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για την προστασία από την "απειλή από το ισλαμιστικό φάσμα ή σε σχέση με τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή", μια απειλή που "επανεκτιμάται συνεχώς" σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας.

Ένα από τα μέτρα περιλαμβάνει την έννοια της "άμυνας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη" γύρω από τους αθλητικούς χώρους, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο από τη διοργανώτρια αρχή ποδοσφαίρου UEFA για τις χώρες που φιλοξενούν το τουρνουά.

"Εργαζόμαστε με αυτή την τεχνολογία εδώ και χρόνια και παρατηρούμε τις εξελίξεις στην αγορά. Η αποτελεσματική άμυνα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα πολύ σύνθετο θέμα. Επιλέξαμε ένα σύστημα που έχει ήδη αποδειχθεί και είναι πολύ σύγχρονο. Μπορεί να διακόψει ή να αναλάβει τον έλεγχο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών", δήλωσε ο Slowik.

Το Euro 2024 θα ξεκινήσει σε όλη τη Γερμανία στις 14 Ιουνίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο Olympiastadion του Βερολίνου στις 14 Ιουλίου.

* Πληροφορίες rmx.news
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail