Η Ολλανδία θα προμηθεύσει μαχητικά F-16 στο Κίεβο το δεύτερο εξάμηνο του 2024

U.S. Central Command/X
Freepen.gr - Οι ολλανδικές αρχές θα παράσχουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη F-16 το δεύτερο εξάμηνο του 2024, δήλωσε στο Reuters η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Kaisa Ollongren.

Διευκρινίζεται ότι η Δανία , η Ολλανδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να παραδώσουν το πρώτο από τα δεκάδες μαχητικά F-16 στην Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι μετά την έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης πιλότων και τη δωρεά αεροσκαφών. Τα δανικά αεροπλάνα θα φτάσουν πρώτα στην Ουκρανία, αλλά αργότερα το 2024 τα πρώτα ολλανδικά αεροπλάνα θα ακολουθήσουν, σημειώνει το πρακτορείο, επικαλούμενο την Ollongren.

«Είμαι βέβαιη πως αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσουμε να παραδίδουμε F-16... Πρώτα η Δανία, και έχουμε πρόγραμμα... έτσι το δεύτερο εξάμηνο του έτους τα ολλανδικά F-16 θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο», είπε στο πρακτορείο η υπουργός Άμυνας.

Το πρακτορείο σημειώνει, επικαλούμενο δελτίο Τύπου του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας, ότι σε συνάντηση της ομάδας επαφής για την υποστήριξη της Ουκρανίας στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία, η Ollongren δήλωσε πως η Ολλανδία θα παράσχει στο Κίεβο 150 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση κατευθυνόμενων πυραύλων αέρος-εδάφους που μπορούν να εκτοξεύονται από F-16 και 200 εκατομμύρια ευρώ για προηγμένα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail