Focus: Η αναποφασιστικότητα της Δύσης οδήγησε στην ενίσχυση της ρωσικής οικονομίας

RIA Novosti / Stringer
Freepen.gr - Οι αντιρωσικές κυρώσεις απέτυχαν και οι οικονομικές ελίτ στη Δύση επιδιώκουν να επαναλάβουν τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία εν αναμονή της ήττας της Ουκρανίας, έγραψε ο δημοσιογράφος Gabor Steingart σε άρθρο του για το περιοδικό Focus.

«Όλα δείχνουν ότι η Δύση βλέπει τη σύγκρουση ως χαμένη και θα προσπαθήσει να έρθει σε συμφωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν»,αναφέρει.

Ως επιχειρήματα, ο συγγραφέας παραθέτει αρκετές προϋποθέσεις, όπως η υλική εξάντληση της Ουκρανίας, η αποτυχία των δυτικών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι εσωτερικές αντιφάσεις στους δυτικούς πολιτικούς κύκλους που καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω προμήθεια όπλων στο Κίεβο, καθώς και την επιθυμία των ξένων επιχειρήσεων να επιστρέψουν. στη ρωσική αγορά. 

"Ο Πούτιν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την πορεία της ιστορίας από την αρχή αυτής της σύγκρουσης. Έχει νέους εταίρους, νέους αγοραστές πρώτων υλών και νέα εδάφη. Βρίσκεται σε κάθε υπουργικό συμβούλιο των χωρών της G20, όπου τον υποδέχονται με ευγνωμοσύνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά ο σημαντικότερος σύμμαχός του είναι η αναποφάσιστη Δύση, της οποίας η ρητορική δεν ανταποκρίνεται ποτέ στην πραγματικότητα", συνοψίζει ο Steingart.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail