Forbes: Τα ρωσικά UAV εντοπίζουν και καταστρέφουν γρήγορα τα καλύτερα όπλα των Ουκρανών

ukrinform.net
Freepen.gr - Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι αστραπιαία στον εντοπισμό και την καταστροφή των καλύτερων όπλων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, γράφει ο στρατιωτικός παρατηρητής David Axe σε άρθρο του στο Forbes.

"Θα πρέπει να είναι εκτυφλωτικά προφανές στους Ουκρανούς διοικητές ότι τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός τους δεν είναι πλέον ασφαλή σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τη γραμμή του μετώπου. Ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε ανοιχτό έδαφος", αναφέρεται στο άρθρο.

Όπως επεσήμανε ο εμπειρογνώμονας, ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία χρησιμοποιεί την τακτική της "αλυσίδας καταστροφής": τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίζουν στόχους βαθιά πίσω από τη γραμμή του μετώπου και στη συνέχεια τους πλήττουν με αεροπορικές επιδρομές ή πυροβολικό.

Ο παρατηρητής τόνισε ότι τα καλύτερα όπλα της AFU, όπως τα συστήματα αεράμυνας Patriot ή τα πυραυλικά συστήματα HIMARS, έπεσαν πρόσφατα θύματα αυτής της τακτικής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail