Guardian: Η Βρετανία προέτρεψε τη Γερμανία να παραδώσει τον Taurus πυραύλους στο Κίεβο παρά τις διαρροές

CC BY-SA 3.0 / Philipp Hayer /
Freepen.gr - Η Βρετανία προέτρεψε τη Γερμανία να παραδώσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία παρά τη διαρροή συνομιλίας μεταξύ αξιωματικών της Bundeswehr, ανέφερε η εφημερίδα Guardian επικαλούμενη Βρετανό αξιωματούχο.

"Η Βρετανία ήταν η πρώτη που παρέδωσε πυραύλους ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να κάνουν το ίδιο", ανέφερε η εφημερίδα στο συνομιλητή της.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας στο βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η διαρροή θεωρείται ατυχής αλλά όχι σοβαρή. Επιπλέον, ο Guardian σημείωσε πως το Λονδίνο αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας "μικρός αριθμός" βρετανικού προσωπικού στην Ουκρανία, αλλά δε διευκρινίζεται τι κάνουν.

Τη Δευτέρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε πως εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού χαρακτήρισε τη διαρροή συνομιλίας αξιωματικών της Bundeswehr σοβαρό πρόβλημα και ανέφερε ότι εναπόκειται στη Γερμανία να διερευνήσει το περιστατικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail