Izvestia: Ορισμένες κινεζικές τράπεζες σταμάτησαν να δέχονται πληρωμές από τη Ρωσία

RIA Novosti / Alexander Demyanchuk
Freepen.gr - Αρκετές μεγάλες κινεζικές τράπεζες έχουν σταματήσει να δέχονται πληρωμές σε γουάν από τη Ρωσία, αναφέρει η Izvestia επικαλούμενη πηγές του κλάδου.

"Ορισμένες κινεζικές τράπεζες έχουν σταματήσει να δέχονται πληρωμές σε γουάν από τη Ρωσία. <...>. Μεταξύ αυτών των κινεζικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων είναι η Ping An Bank και η Bank of Ningbo (κατατάσσονται στη 13η και 15η θέση όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση στην Κίνα)", αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο γενικός διευθυντής της JSC "First Group" Alexei Poroshin δήλωσε στη "Izvestia" πως οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνουν τους πελάτες για την αναστολή των συναλλαγών σε γιουάν. Μια πηγή στον τραπεζικό τομέα επιβεβαίωσε στο δημοσίευμα ότι τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σταμάτησαν να δέχονται πληρωμές σε γουάν από τη Ρωσία στα μέσα Ιανουαρίου 2024.

Οι νέοι περιορισμοί σχετίζονται με το γεγονός πως οι κινεζικές τράπεζες φοβούνται μήπως πληγούν από δευτερογενείς κυρώσεις των ΗΠΑ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail