Καθηγητής Mearsheimer: Η Ρωσία θα απελευθερώσει περισσότερα εδάφη πριν από τις διαπραγματεύσεις

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός θα πάρει τον έλεγχο ακόμη περισσότερων εδαφών προτού η Δύση απαιτήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις από την Ουκρανία, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο John Mearsheimer σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Daniel Davis/Deep Dive.

«Η Προεδρική κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με τους Ουκρανούς για να τους ωθήσει να διαπραγματευτούν με τους Ρώσους. <…> Η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα και οι Ρώσοι θα καταλάβουν περισσότερο έδαφος», σημείωσε.

Ο Mearsheimer τόνισε επίσης πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να επικρατήσουν σε αυτή τη σύγκρουση. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, η Δύση πρέπει να καταλάβει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι μια λογική λύση για την κατάσταση. Κατά τη γνώμη του, οι δυτικοί ηγέτες κάνουν λάθος πιστεύοντας πως τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ ή οι πρόσθετες προμήθειες όπλων θα βοηθήσουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να κερδίσουν την στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Η μόνη διέξοδος είναι η διπλωματία», κατέληξε ο ειδικός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail