MiG-31 εμπόδισε βομβαρδιστικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να πλησιάσουν τα ρωσικά σύνορα

RIA Novosti / Pavel Lvov
Freepen.gr - Ρωσικό μαχητικό MiG-31 εμπόδισε δύο βομβαρδιστικά B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να παραβιάσουν τα σύνορα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

«Στις είκοσι τέταρτη Μαρτίου, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στη Θάλασσα του Μπάρεντς εντόπισαν έναν ομαδικό εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για τον εντοπισμό του εναέριου στόχου και την αποφυγή παραβίασης των ρωσικών κρατικών συνόρων, ένα MiG-31 μαχητικό από τις δυνάμεις υπηρεσίας αεράμυνας ενεπλάκη στον αέρα», διευκρίνισε το τμήμα.

Το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως ένα ζευγάρι στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Καθώς το MiG-31 πλησίαζε, τα αμερικανικά αεροπλάνα άλλαξαν την πορεία πτήσης τους, γυρνώντας και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά σύνορα.

«Το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, δεν επιτράπηκε καμία παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail