NI: Ο αμελητέος αριθμός των F-16 στην Ουκρανία δε θα βοηθήσει την AFU

pixabay / paulbr75
Freepen.gr - Ένας πενιχρός αριθμός πεπαλαιωμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 δε θα βοηθήσει την AFU σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, γράφει το The National Interest.

"Για να το θέσουμε ευθέως, τα F-16 δεν θα κάνουν καμία διαφορά στην Ουκρανία για διάφορους λόγους. Πρώτον, τα αεροσκάφη αυτά είναι μεταχειρισμένα μαχητικά που πλησιάζουν στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους. Το να στέλνεις παλιά αεροσκάφη σε αερομαχίες με υψηλές ταχύτητες δεν αποτελεί καλό οιωνό για τους Ουκρανούς. Δεύτερον, στο Κίεβο παραδίδεται ένας ελάχιστος αριθμός F-16, πράγμα που σημαίνει πως δε θα έχουν μεγάλη χρησιμότητα", αναφέρεται στο κείμενο.

Ο αρθρογράφος τόνισε επίσης ότι αυτό το αμερικανικό μαχητικό δεν θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τα σύγχρονα ρωσικά αντίστοιχα, γι' αυτό και οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιούν το F-16 μάλλον σπάνια.

Οι New York Times ανέφεραν αυτή την εβδομάδα πως ο ουκρανικός στρατός θα είναι σε θέση να πετάξει μόνο έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 το καλοκαίρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail