NI: Ούτε τα σουηδικά JAS 39 Gripen θα σταματήσουν το ρωσικό στρατό στην Ουκρανία

pixabay / Olavi-a
Freepen.gr - Η Δύση σκοπεύει να μεταφέρει στην Ουκρανία σουηδικά μαχητικά αεροσκάφη JAS 39 Gripen, αλλά δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την επίθεση του ρωσικού στρατού, δήλωσε ο πρώην υπάλληλος του αμερικανικού Κογκρέσου και γεωπολιτικός αναλυτής Brandon Weichert σε άρθρο του στο National Interest.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, η Ουκρανία έχει ήδη παραλάβει παλιά σοβιετικά αεροσκάφη MiG και ετοιμάζεται να παραλάβει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά αυτά δεν αλλάζουν τη δύσκολη θέση της AFU στο πεδίο της μάχης.

"Τώρα φαίνεται πως η Δύση θέλει να στείλει στην Ουκρανία πολεμικά αεροσκάφη JAS 39 Gripen που αναπτύχθηκαν από τη σουηδική Saab Corporation", αναφέρει το δημοσίευμα.

Κατά τη γνώμη του Weichert, η AFU χάνει ξεκάθαρα τη σύγκρουση, οι Ουκρανοί χάνουν τη συνοχή τους και το ΝΑΤΟ προσπαθεί να τους γεμίσει με εξοπλισμό που είναι ως επί το πλείστον παλιός και άχρηστος.

"Η Δύση προσκολλάται στην παράλογη ελπίδα πως μια μέρα, με τα κατάλληλα δυτικά όπλα, οι Ουκρανοί θα περάσουν στην επίθεση και θα εκτοπίσουν τους Ρώσους", γράφει ο αναλυτής.
Παράλληλα, ο ειδικός σημειώνει ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα μέλλον στο οποίο η Ουκρανία θα είναι σε θέση να νικήσει τη Ρωσία και να ανακτήσει τα εδάφη που θεωρεί δικά της, ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα δυτικού εξοπλισμού.

"Ούτε τα F-16 ούτε τα Gripen, ακόμη και αν χρησιμοποιηθούν μαζί, όπως πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επιθυμούν, δεν θα σταματήσουν την επίθεση από τη Ρωσία", κατέληξε ο Weichert.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail