NI: Η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό, προτού η διακοπή της αμερικανικής βοήθειας επιδεινώσει τη θέση της, έγραψε ο Harrison Kass, αρθρογράφος του αμερικανικού περιοδικού National Interest.

"Η Ουκρανία θα πρέπει να επιδιώξει μια ειρηνευτική συμφωνία. <...> Τελικά, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους θα συνειδητοποιήσουν ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας έχει ελάχιστο ή καθόλου στρατηγικό όφελος. <...> Αυτό θα αναγκάσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί, ενώ θα επιδεινώσει τη διαπραγματευτική της θέση", προειδοποίησε ο δημοσιογράφος.

Ο Kass πρόσθεσε ότι το Κίεβο δεν μπορεί να περιμένει επιτυχία στις νέες επιθετικές επιχειρήσεις - θα καταλήξουν με τον ίδιο τρόπο όπως η αποτυχημένη αντεπίθεση του 2023 και θα προκαλέσουν μόνο ζημιά στην Ουκρανία.

Κατά τη γνώμη του αρθρογράφου, είναι επίσης καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να σκεφτούν την σκοπιμότητα της συνέχισης της σύγκρουσης με τη Ρωσία, καθώς οι κολοσσιαίες επενδύσεις στην Ουκρανία δεν αποφέρουν σχεδόν τίποτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον θα πρέπει να πιέσει το Κίεβο πιο ενεργά στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, είπε.

"Είναι καιρός να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία", προέτρεψε ο Kass.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail