Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Η Nuland έχει διαφωνίες με το Λευκό Οίκο

ΑΡ Photo / ΑΙex Βrandon
Freepen.gr - Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ αναγκάζεται να παραιτηθεί λόγω ριζικών διαφωνιών με την πορεία του Λευκού Οίκου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ντάνι Χάιφον.

"Ας είμαστε ειλικρινείς: αυτή δεν είναι μια εκούσια απόφασή της. <...> Δε συμφωνεί πλέον με την πολιτική που ακολουθούν ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών", δήλωσε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον Ρίτερ, η Νούλαντ πρέπει να παραιτηθεί επειδή δεν θα υποκύψει ποτέ στις απόψεις του Λευκού Οίκου: οι πεποιθήσεις της είναι πολύ ισχυρές και η θέση της στην αμερικανική πολιτική πολύ υψηλή. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών επέτρεψε στον εαυτό της, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιεί ρητορική που δεν ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες της Ουάσινγκτον στις σχέσεις με τη Ρωσία, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών χαρακτήρισε την παραίτηση της Νούλαντ μέρος της προετοιμασίας του Τζο Μπάιντεν για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

"Η κυβέρνηση Μπάιντεν κάνει αυτή την στιγμή ένα τσεκ-απ με την πραγματικότητα. Έχουν μπροστά τους εκλογές, <...> και η Ουκρανία γίνεται ένα μεγάλο θέμα. Το ερώτημα είναι πώς θα μετριάσουν τις συνέπειες μιας αναπόφευκτης ρωσικής νίκης", εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail