Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Κιέβου χάνουν τον ηλεκτρονικό πόλεμο - NYT

pixabay / Military_Material
Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εξασφαλίσει πλεονέκτημα στον τομέα του ηλεκτρονικού πολέμου στην Ουκρανία, ανέφεραν την Τετάρτη οι New York Times, επικαλούμενοι στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και Ουκρανούς στρατιώτες. Τα στρατεύματα του Κιέβου δεν έχουν μπορέσει να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους στο πεδίο της μάχης λόγω των συνεχών παρεμβολών από τους Ρώσους, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν διαδραματίσει βασικό ρόλο καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης και έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς και από τις δύο πλευρές. Για το Κίεβο, όπως σημειώνουν οι NYT, τα φτηνά εμπορικά αγωνιστικά drones First Person View (FPV) έχουν αποδειχθεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τα βλήματα πυροβολικού.

"Τα FPV παίζουν κρίσιμο ρόλο για εμάς, καθώς αυτά τα παιχνίδια είναι ουσιαστικά κινητό πυροβολικό που αντισταθμίζει την έλλειψη πυρομαχικών", δήλωσε στο πρακτορείο ένας Ουκρανός χειριστής drone.

Τον τελευταίο χρόνο, ωστόσο, η Ρωσία έχει βελτιώσει τις ικανότητές της για παρεμβολές, μειώνοντας σημαντικά τον αντίκτυπο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ουκρανίας και επιβαρύνοντας τον περιορισμένο ανεφοδιασμό της σε έτοιμες συσκευές, απειλώντας να θέσει εντελώς στο περιθώριο ένα "βασικό συστατικό του ουκρανικού οπλοστασίου".

"Κάποιες μέρες όλα κυλούν ομαλά, άλλες μέρες ο εξοπλισμός καταστρέφεται, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι εύθραυστα και υπάρχουν παρεμβολές", δήλωσε ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με τους NYT, τα ηλεκτρονικά αντίμετρα έχουν γίνει πλέον ένα από τα πιο τρομερά όπλα του ρωσικού στρατού, λόγω της ικανότητάς τους τόσο να καταστέλλουν τα ουκρανικά σήματα όσο και να εκπέμπουν στις συχνότητές τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail