Η Ρωσία ανατίναξε το Patriot που προμήθευσε η Γερμανία στην Ουκρανία

U.S. Army photo by 2nd Lt. Emily Park
Freepen.gr - Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε συστήματα Patriot στην Ουκρανία, τα οποία είχαν προηγουμένως προμηθεύσει η Γερμανία και η Ολλανδία, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας Αλέξανδρος Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.

"Όσοι είναι σε θέση να διακρίνουν τα συστήματα Patriot <...> επιβεβαίωσαν ότι οι μονάδες αυτές είχαν προμηθεύσει η Γερμανία. Αυτό μπορεί να προσδιοριστεί από το μοντέλο του ελκυστήρα (επί του οποίου μεταφέρεται το σύστημα αεράμυνας). Με άλλα λόγια, τα συγκεκριμένα Patriot που καταστράφηκαν δεν ήταν αμερικανικά. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, τα αντιαεροπορικά συστήματα που έστειλαν οι ΗΠΑ βρίσκονται γύρω από το Κίεβο. Εκείνα τα συστήματα που ανέπτυξε η AFU στο πεδίο της μάχης προμηθεύτηκαν από τη Γερμανία και την Ολλανδία", υποστηρίζει ο αναλυτής.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν πύραυλο Iskander-M να πλήττει ουκρανικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με το υπουργείο, το πλήγμα κατέστρεψε ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 κοντά στο Ποκρόβσκ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Αργότερα, το RIA Novosti απέκτησε πλάνα από τα επακόλουθα του πλήγματος, τα οποία έδειχναν ότι τρία συστήματα αεράμυνας είχαν καταστραφεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail