Politico: Η Κίνα απείλησε να μποϊκοτάρει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία χωρίς τη Ρωσία

RIA Novosti / Vitaly Belousov
Freepen.gr - Η Κίνα ενδέχεται να αγνοήσει τις μελλοντικές ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία, εάν η Ρωσία δεν προσκληθεί σε αυτές, ανέφερε το Politico, επικαλούμενο αξιωματούχους.

"Η Κίνα προσπαθεί να πείσει την Ευρώπη να επιτρέψει στη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των μελλοντικών ειρηνευτικών συνομιλιών, ενδεχομένως στην Ελβετία - αλλιώς το Πεκίνο θα μποϊκοτάρει τις συναντήσεις αυτές", ανέφερε το δημοσίευμα".

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το ίδιο μήνυμα μεταφέρθηκε ακόμη πιο ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ευρωπαϊκής περιοδείας του ειδικού απεσταλμένου της Κίνας για ευρασιατικές υποθέσεις Li Hui, η οποία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Ο διπλωμάτης επισκέφθηκε τη Ρωσία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου είχε συνομιλίες με αξιωματούχους. 

Στις αρχές Μαρτίου, η South China Morning Post ανέφερε ότι το Πεκίνο και η Βέρνη επέμειναν να προσκληθεί η Ρωσία στην ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία. Σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε η Βέρνη ούτε το Πεκίνο θεωρούν ρεαλιστική την επιλογή των διαπραγματεύσεων χωρίς τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail