Ο Scholz δηλώνει απρόθυμος να στείλει πυραύλους Taurus στο Κίεβο, καθώς μπορούν να πλήξουν στόχους στη Μόσχα

Sergei Guneyev/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς επανέλαβε ότι αντιτίθεται στην παροχή στην Ουκρανία πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus, καθώς αν οι πύραυλοι δεν προγραμματιστούν σωστά, θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στη Μόσχα.

"[Οι πύραυλοι Taurus] έχουν βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και αν χρησιμοποιηθούν λανθασμένα, μπορούν να πλήξουν έναν καθορισμένο στόχο κάπου στη Μόσχα", δήλωσε ο Scholz σε μέλη του κοινού στη Δρέσδη.

Η συνάντηση μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα της γερμανικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο καγκελάριος τόνισε πως θα ήταν απαραίτητο να σταλεί γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία για να διασφαλιστεί ο έλεγχος της χρήσης των Taurus. Ωστόσο, ο Σολτς διαβεβαίωσε ότι αυτό μπορεί να αποκλειστεί.

"Στην περίπτωσή μας αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να εμπλακούμε [στη σύγκρουση] για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Νομίζω πως είναι αδύνατο", κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Σολτς δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσε το πρακτορείο DPA ότι δεν θα έστελνε πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία, δικαιολογώντας την άρνησή του με το γεγονός πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί η χώρα του στη σύγκρουση. Ο καγκελάριος δήλωσε ότι είναι "πολύ ενοχλημένος" από την "έλλειψη ισορροπίας" μεταξύ του τι πραγματικά χρειάζεται το Κίεβο και της συζήτησης για τον Taurus.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail