Η Μπούντεσταγκ απορρίπτει το ψήφισμα για την προμήθεια πυραύλων Taurus στο Κίεβο

pixabay / marconst
Freepen.gr - Η πλειοψηφία των βουλευτών της Μπούντεσταγκ καταψήφισε ένα νέο ψήφισμα του μπλοκ Χριστιανοδημοκρατική Ένωση/Χριστιανοκοινωνική Ένωση, με το οποίο ζητείται να στείλει η Γερμανία πυραύλους Taurus στην Ουκρανία.

495 βουλευτές από τους 690 παρόντες ψήφισαν υπέρ της απόρριψης του ψηφίσματος, 190 ψήφισαν υπέρ και άλλοι πέντε απείχαν. Η συνεδρίαση μεταδόθηκε από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα της αποστολής πυραύλων Taurus στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποτελεσματική χρήση των πυραύλων αυτών απαιτεί τη συμμετοχή γερμανικού στρατιωτικού προσωπικού και αυτή ακριβώς είναι η γραμμή που δε θέλει να περάσει.

Η CDU/CSU κατηγόρησε την καγκελάριο πως δήθεν "λέει ψέματα" και "παίζει με τους φόβους των Γερμανών". Οι περισσότεροι από τους βουλευτές που μίλησαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης τάχθηκαν στο πλευρό του Σολτς. Λόγια επιδοκιμασίας ακούστηκαν τόσο από το Αριστερό Κόμμα όσο και από τη δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail