Γερμανίδα έφηβη βγήκε από την τάξη κι ανακρίθηκε από την αστυνομία για ανάρτηση στο TikTok ότι η Γερμανία είναι η πατρίδα της

Τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν σε ένα γερμανικό λύκειο τον περασμένο μήνα και πήραν μια 16χρονη κοπέλα από την τάξη για να την ανακρίνουν σχετικά με ένα βίντεο στο TikTok που δημοσίευσε, στο οποίο αποκαλούσε τη Γερμανία πατρίδα της και όχι απλώς ένα μέρος στο χάρτη.

THOMAS BROOKE - REMIX / Παρουσίαση Freepen.gr

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Φεβρουαρίου στο Λύκειο Richard Wossidlo στο Ribnitz-Damgarten του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Junge Freiheit, η μητέρα της μαθήτριας εξήγησε πώς η κόρη της ήταν ύποπτη για τη διάδοση "αντισυνταγματικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης".

Ο διευθυντής του σχολείου είχε λάβει γνώση του λογαριασμού της στο TikTok και "ενημέρωσε την αστυνομία για μια πιθανή ποινική υπόθεση", δήλωσε στον ιστότοπο ο Μαρσέλ Όπιτς, εκπρόσωπος Τύπου του αστυνομικού τμήματος του Στράλσουντ.

Το προσβλητικό περιεχόμενο θεωρείται πως ήταν δύο αναρτήσεις. Η πρώτη περιελάμβανε ένα αστείο σχετικά με το ότι τα Στρουμφάκια και η Γερμανία έχουν κάτι κοινό: είναι και τα δύο μπλε - μια προφανής αναφορά στην υποστήριξη του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), του οποίου το κύριο χρώμα είναι το μπλε. Το AfD είναι πλέον ένα κυρίαρχο κόμμα σε όλη τη Γερμανία και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις εθνικές δημοσκοπήσεις, προς μεγάλη ενόχληση του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου και των μέσων ενημέρωσης.

Στη δεύτερη ανάρτηση η Γερμανίδα έφηβη αναφέρθηκε φαινομενικά αθώα στη Γερμανία ως το σπίτι της και όχι απλώς ως ένα μέρος στο χάρτη.

Η 16χρονη συνελήφθη στη συνέχεια στο σχολείο της μπροστά στους συμμαθητές της και της έκαναν αυτό που η αστυνομία εξήγησε στη Junge Freiheit όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τον "κίνδυνο πρόκλησης βλάβης", όπως τον χαρακτήρισαν.

"Είμαι τρομοκρατημένη", δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού. "Αυτό είναι τόσο βίαιο, αν μπορώ να το πω έτσι, Ποια Στάζι; Που δε θα πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι αυτό που έγινε στην κόρη μου εδώ είναι δυνατό.

"Η κόρη μου δημοσίευσε ένα βίντεο με τα Στρουμφάκια στο TikTok πριν από μερικούς μήνες. Έλεγε ότι τα Στρουμφάκια και η Γερμανία έχουν κάτι κοινό: Τα Στρουμφάκια είναι μπλε και το ίδιο και η Γερμανία. Αυτό ήταν μάλλον μια αστεία διαφημιστική ανάρτηση του AfD. Και στη συνέχεια, κάποτε δημοσίευσε ότι "η Γερμανία δεν είναι ένας τόπος, αλλά ένα σπίτι".

Η μητέρα εξήγησε πώς, σύμφωνα με την κόρη της, "τρεις αστυνομικοί εμφανίστηκαν ξαφνικά στην τάξη και την πήραν", συνοδεύοντάς την μακριά "σαν να είναι εγκληματίας... Αυτό είναι που με έκανε τόσο απίστευτα θυμωμένη".

Η αστυνομία φέρεται να είπε στο κορίτσι πως "για τη δική της προστασία" θα πρέπει να "αποφύγει να αναρτά τέτοιες αναρτήσεις στο μέλλον", αλλά δέχτηκε ότι δεν είχε διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Κρίστιαν Πέγκελ, δήλωσε ότι δεν είχε "κανένα πρόβλημα" με τη συμπεριφορά της αστυνομίας να έρθει στην τάξη του κοριτσιού και να το απομακρύνει, λέγοντας πως η προσέγγισή τους στην απειλή ήταν "αναλογική".

"Πιστεύω ότι τηρήθηκε η αναλογικότητα", δήλωσε.

Όταν η μητέρα ρώτησε τον διευθυντή του σχολείου και του είπε να επικοινωνήσει πρώτα μαζί της αν πίστευε ότι υπήρχε πρόβλημα, εκείνος "μου είπε πως δεν του επιτρεπόταν να το κάνει αυτό, του είπαν να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία".

Τόσο το σχολείο όσο και ο διευθυντής του αρνήθηκαν να εκδώσουν δήλωση στον γερμανικό Τύπο για το θέμα, αλλά το θέμα έχει πλέον τεθεί από το AfD στο κοινοβούλιο του κρατιδίου.

"Αυτό το σκανδαλώδες περιστατικό αποκαλύπτει ότι τα σχολεία μας χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να οσμίζονται συμπεριφορές", δήλωσε ο Ενρίκο Σουλτ, εκπρόσωπος του κόμματος για την εκπαιδευτική πολιτική. "Αν υπήρξε πράγματι μια εντολή από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα αυτό, αυτό πρέπει να έχει πολιτικές συνέπειες.

"Ένας διευθυντής θα έπρεπε να σταθεί μπροστά στους μαθητές του και τουλάχιστον να λάβει πρώτα την εμπιστοσύνη των γονέων, αντί να καλεί τρεις αστυνομικούς επειδή λαμβάνει ένα ανώνυμο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταγγελίας για έναν μαθητή", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail