Οι Χούτι ανακοίνωσαν επίθεση με UAV εναντίον αμερικανικών αντιτορπιλικών στην Ερυθρά Θάλασσα

photo: navy.mil
Freepen.gr - Το κίνημα Ανσάρ Αλλάχ που κυβερνά στη βόρεια Υεμένη επιτέθηκε σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα με πυραύλους κατά πλοίων, ανέφερε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σάρια, στο κοινωνικό δίκτυο X.

 "Το ναυτικό, οι πυραυλικές δυνάμεις και η αεροπορία της Υεμένης […] διεξήγαγαν μια μοναδική στρατιωτική επιχείρηση κατά την οποία επιτέθηκαν σε δύο αντιτορπιλικά των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με αρκετούς αντιπλοϊκούς πυραύλους και drones", έγραψε.

Όπως σημείωσε ο Σάρια, οι Χούτι μπορούν να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις εναντίον εχθρικών στόχων και θα τις συνεχίσουν έως ότου «η επιθετικότητα σταματήσει και η πολιορκία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας αρθεί».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail