Οι ΗΠΑ στέλνουν κρυφά περισσότερες βόμβες στο Ισραήλ - WaPo

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει τη μεταφορά βομβών και αεροσκαφών αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι εκφράζουν δημοσίως τις ανησυχίες τους για μια διαφαινόμενη ισραηλινή χερσαία εισβολή στην πυκνοκατοικημένη πόλη Ράφα της Γάζας, ανέφερε την Παρασκευή η Washington Post.

Περίπου 1.800 βόμβες MK84 των 2.000 λιβρών και 500 βόμβες MK82 των 500 λιβρών είναι μεταξύ των εξοπλισμών της παράδοσης, δήλωσαν στην εφημερίδα ανώνυμοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου. Επιπλέον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φέρεται να ενέκρινε τη μεταφορά 25 αεροσκαφών F-35A και κινητήρων αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μεταβιβάσεις είχαν αρχικά εγκριθεί από το Κογκρέσο πριν από χρόνια ως μέρος της ετήσιας στρατιωτικής βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον προς τον μακροχρόνιο σύμμαχο, οπότε δεν απαιτούνταν νέα κοινοποίηση.

Η χρήση των βομβών που προμηθεύτηκαν οι ΗΠΑ προσέθεσε στην εκτίναξη του αριθμού των νεκρών στη Γάζα, ο οποίος μέχρι το τέλος Μαρτίου ξεπέρασε τους 32.000, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν από Παλαιστίνιους αξιωματούχους υγείας.

Η Δυτική Ιερουσαλήμ επιδιώκει την πλήρη εξάλειψη της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία πραγματοποίησε εισβολή από το θύλακα στο νότιο Ισραήλ τον περασμένο Οκτώβριο, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και αιχμαλωτίζοντας δεκάδες ομήρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail