Welt: Η Δύση έχει πάψει να πιστεύει στη νίκη της Ουκρανίας

pixabay / SamuelFrancisJohnson
Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες έχουν αρχίσει σταδιακά να συνειδητοποιούν ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη, δήλωσε ο δημοσιογράφος Gerrit Sebald στον αέρα του γερμανικού καναλιού Welt.

"Υπάρχουν όλο και πιο δυνατές δηλώσεις, μεταξύ άλλων και στους διπλωματικούς κύκλους της ΕΕ, πως δεν υπάρχει πλέον πίστη στη νίκη της Ουκρανίας, ότι δηλαδή το Κίεβο θα μπορέσει να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη. Παλαιότερα η θέση ήταν πως θα έπρεπε να τα πάρει πίσω. Αυτή ήταν η θέση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της γερμανικής κυβέρνησης", τόνισε ο σχολιαστής.

Ο Sebald υπογράμμισε ότι γι' αυτό το λόγο ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Rolf Mützenich, δήλωσε την προηγούμενη ημέρα πως είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τρόπους να παγώσουμε την ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία, ώστε στη συνέχεια να τερματιστεί.

"Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Rolf Mützenich περιέγραψε ένα σενάριο για μια διέξοδο από τη σύγκρουση, κάτι που ο καγκελάριος μπορεί να σκέφτεται εδώ και αρκετό καιρό. <...> Ο καγκελάριος και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας επεξεργάζονται αργά αλλά σταθερά τις επιλογές εξόδου. Τουλάχιστον, λένε ανοιχτά ότι πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση, καθώς η Ουκρανία δεν θα επανακτήσει τα εδάφη", κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail