WSJ: ο κόσμος αναμένει μια δεύτερη εισροή κινεζικών προϊόντων

pixabay / jcx516
Freepen.gr - Ο κόσμος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εισροή κινεζικών προϊόντων για δεύτερη φορά, καθώς η ΛΔΚ αυξάνει ενεργά την παραγωγή για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

"Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, οι ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία βίωσαν το "σοκ της Κίνας" - μια έκρηξη των εισαγωγών φθηνών κινεζικών προϊόντων <...>. Μια επανάληψη αυτού του γεγονότος μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών, καθώς το Πεκίνο διπλασιάζει τις εξαγωγές για να αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας", τονίζει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη φορά μια τέτοια στρατηγική βοήθησε την Κίνα να περιορίσει τον πληθωρισμό και οδήγησε στην καταστροφή των εργοστασίων στη Δύση. Τώρα οι κινεζικές εταιρείες παράγουν περισσότερα αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης από ό,τι είναι απαραίτητο για την εγχώρια αγορά, αναφέρει το δημοσίευμα. Έτσι, το Πεκίνο υπερκορεάζει και πάλι τις ξένες αγορές με αγαθά που δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο εσωτερικό, προσθέτει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail