WSJ: Οι Ουκρανοί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους ότι μπορούν να καταλάβουν ρωσικά εδάφη

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο των χαμένων εδαφών, αναφέρει η Wall Street Journal.

"Η αποτυχία μιας μεγάλης ουκρανικής αντεπίθεσης πέρυσι, όταν το Κίεβο έχασε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, έχει αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη των Ουκρανών πως θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τα χαμένα εδάφη, καθώς βλέπουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να μειώνεται", αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μαζί με την έλλειψη πυρομαχικών, η έλλειψη στρατιωτών στον ουκρανικό στρατό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή.

Για παράδειγμα, το περασμένο καλοκαίρι, ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelenskyy απέλυσε όλους τους επικεφαλής των περιφερειακών στρατιωτικών επιτροπών μετά από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες εξακολουθούσαν να μην εμφανίζονται για εγγραφή στο πλαίσιο της επιστράτευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail