Η καταγραφή της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας που διέρρευσε θα μπορούσε να βαθύνει το χάσμα στο ΝΑΤΟ - WSJ

nato.int
Freepen.gr - Μια ηχογράφηση που διέρρευσε και περιγράφει τα υποτιθέμενα σχέδια του γερμανικού στρατού να βοηθήσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας θα μπορούσε να προκαλέσει ρήγμα μεταξύ του Βερολίνου και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ, ανέφερε το Σάββατο η Wall Street Journal.

Την Παρασκευή, η αρχισυντάκτρια του RT Μαργαρίτα Σιμονιάν δημοσίευσε στη ρωσική γλώσσα ένα αντίγραφο μιας συνομιλίας, όπως ισχυρίστηκε, μεταξύ πολλών υψηλόβαθμων αξιωματικών της Λουφτβάφε, στην οποία συζητούσαν τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες και τις λεπτομέρειες στόχευσης των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus - τους οποίους η Γερμανία συζητά επί του παρόντος αν θα στείλει στην Ουκρανία - σαν να είχε ήδη συμφωνηθεί η παράδοση.

Οι αξιωματούχοι μίλησαν επίσης για το πώς θα διατηρηθεί η αληθοφανής άρνηση αν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει τα όπλα για να πλήξει την στρατηγικής σημασίας γέφυρα της Κριμαίας. Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πως η συνομιλία είχε όντως υποκλαπεί, ενώ διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Η WSJ ανέφερε, επικαλούμενη Γερμανούς αξιωματούχους, ότι η συνομιλία είναι αυθεντική, προσθέτοντας πως η συνάντηση έλαβε χώρα σε μια μη κρυπτογραφημένη διαδικτυακή πλατφόρμα, την WebEx, με έναν αξιωματικό να φέρεται να καλεί από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Γερμανοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν συχνά το WebEx για ευαίσθητες συνομιλίες, με μια πηγή της WSJ να αναφέρει ότι η διαρροή θα πρέπει να αποτελέσει "ένα κάλεσμα αφύπνισης" για το Βερολίνο.
 
Εκτός από τη χρήση των πυραύλων Taurus, οι Γερμανοί αξιωματούχοι φέρονται επίσης να ανέφεραν την παρουσία ξένου στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία, το οποίο έχει αναπτυχθεί για να βοηθήσει το Κίεβο να χειριστεί τα όπλα που προμηθεύεται η Δύση. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η παρουσία δυτικών στρατιωτικών στην Ουκρανία δεν είναι "κανένα μυστικό".

Η Wall Street Journal περιέγραψε την καταγραφή ως "μια προπαγανδιστική νίκη για το Κρεμλίνο", σημειώνοντας πως θα μπορούσε να επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. Κάνει επίσης λιγότερο πιθανή την ενδεχόμενη παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail