Ο Zelensky αποκάλυψε τα αποτυχημένα πολεμικά σχέδια της Ουκρανίας

Η μεγαλύτερη βλακεία της δεκαετίας του 2020, ή αλλιώς ο πόλεμος στην Ουκρανία, συμπλήρωσε δύο χρόνια και παραδόξως συνεχίζεται ακόμα. Τώρα ο Zelensky έχει μια ιδέα για το γιατί η Ρωσία κερδίζει τον πόλεμο.
 
Atul Kumar Mishra - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και ξεκίνησε επειδή ο Μπάιντεν ήθελε να επεκτείνει το ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Η τιμωρία της Ουκρανίας από τη Ρωσία οδήγησε σε οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σημειώθηκε επίσης μια ιστορική έκρηξη στρατιωτικής βοήθειας και οικονομικής στήριξης για την Ουκρανία. Και όμως η Ουκρανία έχασε τα εδάφη της και νέα εδάφη πέφτουν κάθε μέρα.

Γιατί λοιπόν συνέβησαν όλα αυτά; Γιατί η αντεπίθεση της Ουκρανίας, που τροφοδοτήθηκε από δισεκατομμύρια δολάρια σε δυτικά όπλα, έπεσε στο κενό, αποτυγχάνοντας να σπάσει τις ρωσικές άμυνες και οχυρώσεις; Πώς η Ρωσία αψήφησε τις κυρώσεις, αντιμετώπισε τη συνδυασμένη δύναμη πυροβολικού όλων των χωρών του ΝΑΤΟ και κατάφερε να νικήσει. Ο εξαιρετικά προικισμένος Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται να έχει επιτέλους σπάσει τον κώδικα.

Ο Ζελένσκι είπε και παραθέτω: "Τα σχέδια αντεπιθετικής δράσης μας ήταν στο τραπέζι του Κρεμλίνου πριν αρχίσουν οι αντεπιθετικές ενέργειες", δήλωσε ο Ζελένσκι την Κυριακή σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο. Οι τηλεθεατές μας πρέπει να σημειώσουν πως αυτή δεν είναι ατάκα από κάποιο κωμικό σκετς του.

Το γραφείο του επιβεβαίωσε στη συνέχεια στο AFP ότι ο Ζελένσκι αναφερόταν στην απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών στρατιωτικού σχεδιασμού από τη Μόσχα. Ο Ζελένσκι δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαρροή.

Συνέχισε λέγοντας πως το Κίεβο ετοιμάζει "αρκετές" εκδοχές της στρατηγικής του στο πεδίο της μάχης για το 2024, ώστε να αποφύγει μια επανάληψη.

Όταν ρωτήθηκε αν η Ουκρανία είχε σχέδια για άλλη μια απόπειρα αντεπίθεσης φέτος, είπε: "Έχουμε ένα σχέδιο, ένα σαφές σχέδιο. Θα προετοιμαστούν διάφορα σχέδια λόγω των διαρροών πληροφοριών".

Έτσι, ο Ουκρανός Τζόκερ πιστεύει πως η Ρωσία κέρδισε επειδή κάποιος διέρρευσε τα σχέδια δράσης της ουκρανικής αντεπίθεσης στο τραπέζι του Κρεμλίνου, ακόμη και πριν ξεκινήσει η αντεπίθεση. Η ελάχιστη προϋπόθεση για να διαρρεύσει ένα σχέδιο αντεπιθετικής δράσης είναι... λοιπόν... ένα σχέδιο αντεπιθετικής δράσης. Η Ουκρανία δεν είχε ποτέ σχέδιο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ήταν της σταθερής άποψης ότι η συλλογή όπλων από τα κράτη του ΝΑΤΟ και η ανατίναξή τους ένα προς ένα θα τρόμαζε τους Ρώσους και θα έτρεχαν να σωθούν. Έκπληξη, οι πόλεμοι δεν κερδίζονται έτσι. Τα πυροβόλα και οι πύραυλοι δεν κερδίζουν πολέμους, αλλά οι στρατηγικές. Και η Ουκρανία δεν είχε ποτέ στρατηγική εξ αρχής. Η μόνη στρατηγική που είχαν, και πιο συγκεκριμένα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ήταν να αρμέγουν χρήματα από τη Δύση. Η Ρωσία έβαλε φωτιά στα όπλα καθώς και στα χρήματα που έλαβε η Ουκρανία.

Η έλλειψη στρατηγικής της Ουκρανίας φάνηκε στην πολύ δημόσια διαμάχη μεταξύ του Προέδρου και του Αρχηγού του Στρατού. Ο Zelensky και οι βοηθοί του πρότειναν συνεχώς στρατηγικές που δεν ευθυγραμμίζονταν με τις εκτιμήσεις και τις προτιμήσεις του στρατηγού Zaluzhny. Τελικά ο στρατηγός αποχώρησε.

Η έλλειψη στρατηγικής της Ουκρανίας ήταν εμφανής στο γεγονός πως επιστράτευσε και τον τελευταίο άνδρα στις ένοπλες δυνάμεις της και τον έστειλε στο μέτωπο για να χρησιμεύσει ως τροφή για τα κανόνια. Αυτή η στρατηγική δε λειτούργησε για τους Οθωμανούς στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και δε λειτούργησε ούτε για την Ουκρανία.

Η έλλειψη στρατηγικής της Ουκρανίας ήταν εμφανής ακόμη και στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου η Ουκρανία προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τη Ρωσία ως κέντρο τρομοκρατίας. Το Δικαστήριο δεν διαπίστωσε ότι η Ρωσία παραβίασε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Διεθνή Σύμβαση για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.Η παρουσίαση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς από την Ουκρανία ως εκστρατεία "τρομοκρατίας" υπό την ηγεσία της Ρωσίας, απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το ICJ.

Το να ψάχνεις λοιπόν για φανταστικούς τυφλοπόντικες και να κατηγορείς τις "διαρροές" για τις απώλειες είναι μια ανοησία υψίστης τάξης. Αν και υπάρχει ένα σύνολο τυφλοπόντικων που μπορεί να έχει κάνει κάποια ζημιά στην αντεπίθεση της Ουκρανίας. Αυτό είναι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Από το φαντασιόπληκτο φάντασμα του Κιέβου μέχρι τον γενναίο GOAT του Κιέβου, οι ιστορίες της ουκρανικής γενναιότητας στην prime time μπορεί να εκνεύρισαν τον Πούτιν και αυτό μπορεί να εκδηλώθηκε με τη μορφή μιας πιο επιθετικής ρωσικής επίθεσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail