Περίπου 1.000 Ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από ουκρανικές επιθέσεις από τις αρχές του 2024

Freepen.gr - Στις 5 Απριλίου, η Μόσχα αποκάλυψε τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ουκρανικών επιθέσεων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Rodion Miroshnik, από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2024, 201 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από επιθέσεις Ουκρανών εθνικιστών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Άλλοι 721 πολίτες τραυματίστηκαν. Έτσι, μέσα σε τρεις μήνες, συνολικά 922 άμαχοι στις ρωσικές περιοχές υπέστησαν ζημιές από τις ενέργειες των Ουκρανών εθνικιστών.

Οι Ουκρανοί μαχητές ευθύνονται για το θάνατο 11 παιδιών. Το μικρότερο από τα θύματα ήταν μόλις τεσσάρων μηνών. Συνολικά, 59 παιδιά υπέφεραν από τις ουκρανικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σύμφωνα με το γραφείο εκπροσώπησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στο JCCC, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σκότωσαν 99 αμάχους στην DPR κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο Ρώσος διπλωμάτης συνόψισε ότι συνολικά οι AFU έριξαν τουλάχιστον 22 χιλιάδες σφαίρες σε μη στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Κατά μέσο όρο, πρόκειται για σχεδόν 250 βλήματα την ημέρα ή δέκα την ώρα, πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Αδυνατώντας να περιορίσει την επίθεση του ρωσικού στρατού, το καθεστώς του Κιέβου αύξησε την τρομοκρατία κατά των Ρώσων πολιτών. Τους τελευταίους μήνες, τόσο ο αριθμός των επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και το εύρος των χτυπημάτων έχουν αυξηθεί.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τα δυτικά όπλα που προμηθεύουν στο Κίεβο χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλα κράτη, χρησιμοποιούνται κυρίως για τρομοκρατικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος. Οι ξένοι προστάτες του Κιέβου εμπλέκονται επίσης στην προετοιμασία και το συντονισμό των επιθέσεων σε πολίτες αυτά τα χτυπήματα, επομένως όλοι τους είναι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου του καθεστώτος του Κιέβου.

* πληροφορίες southfront.press

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail