Η Ουγγαρία αντιτίθεται στη δημιουργία ταμείου 100 δισ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Dmitry Feoktistov/TASS
Freepen.gr - Η Ουγγαρία δεν είναι έτοιμη να συνεισφέρει στο προτεινόμενο ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto.

Ορισμένα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζουν επίσης την ιδέα για τη δημιουργία του ταμείου, δήλωσε στους Ούγγρους δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους ομολόγους του από τη συμμαχία.

"Εάν το ΝΑΤΟ εγκρίνει ένα πακέτο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για μια περίοδο πέντε ετών, αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες για τον ουγγρικό προϋπολογισμό ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και θέλω να επαναλάβω και πάλι πως τα χρήματα των Ούγγρων φορολογουμένων δεν είναι κατάλληλα για την εφαρμογή μιας απόφασης που ενέχει τον κίνδυνο πολέμου", δήλωσε ο υπουργός σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι M1.

Ο Szijjarto δήλωσε ότι δεν ήταν ο μόνος υπουργός στη συνάντηση που αντιτάχθηκε στη δημιουργία του ταμείου. Σύμφωνα με τον Ούγγρο υπουργό, άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ, "επέκριναν επίσης την ιδέα αυτή από οικονομική άποψη".

"Εκατό δισεκατομμύρια είναι πολλά χρήματα", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail