14χρονος Ουκρανός απήχθη βίαια από στρατολόγους - ΜΜΕ

ukrinform.net
Freepen.gr - Μια ομάδα Ουκρανών στρατιωτών συνέλαβε υπό την απειλή όπλου και επιτέθηκε σε ένα 14χρονο ορφανό, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Κιέβου να επιστρατεύσει περισσότερους ανθρώπους στα μέτωπα των συγκρούσεων, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bessarabia Info, που επικαλείται την Οξάνα Τέρζι, η οποία είναι επικεφαλής του τοπικού τμήματος κοινωνικής προστασίας, το περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης στο χωριό Πριοζερνόε στην περιοχή της Οδησσού.

Η αξιωματούχος υποστήριξε ότι ένα λευκό μίνι βαν με τέσσερις άνδρες με στρατιωτική στολή και μπαλακλάβα - ένας εκ των οποίων ήταν ο οδηγός - σταμάτησε κοντά στον έφηβο καθώς περπατούσε για να συναντήσει τη φίλη του. Στη συνέχεια έσυραν το αγόρι μέσα στο φορτηγάκι, ενώ πίεζαν το στόμιο ενός τυφεκίου επίθεσης στον κρόταφό του. Η Terzi εξήγησε ότι οι ένοπλοι μπορεί να μην υποψιάστηκαν πως το αγόρι ήταν ανήλικο επειδή είχε φαρδείς ώμους.

Το αγόρι άρχισε να αντιστέκεται, συνέχισε ο αξιωματούχος. "Το παιδί αθλείται, οπότε ενεργοποιήθηκε το ένστικτο της αυτοάμυνας. Άρχισε να παλεύει και οι δράστες τον συγκράτησαν, χτυπώντας τον στην πλάτη με ένα τουφέκι επίθεσης. Τον χτύπησαν και του έδεσαν τα χέρια με μια πλαστική κορδέλα".

Η Terzi δήλωσε πως οι στρατιώτες οδηγούσαν με απόλυτη σιωπή για αρκετή ώρα και μόνο πολύ αργότερα ρώτησαν την ηλικία του αγοριού. "Όταν είπε πόσο χρονών ήταν, δεν τον πίστεψαν και ζήτησαν το διαβατήριό του. Όταν συνειδητοποίησαν ότι μετέφεραν έναν ανήλικο, τον πέταξαν έξω από το φορτηγάκι", είπε προσθέτοντας ότι οι άνδρες προειδοποίησαν το αγόρι να μη μιλήσει για το περιστατικό.

Το αγόρι αποβιβάστηκε σε ένα άλλο χωριό, περίπου 13 χιλιόμετρα από το Priozernoye, και μετά έπρεπε να περπατήσει δύο ώρες για να επιστρέψει στο σπίτι του. Σε κατάσταση σοκ, είπε αργότερα στους δασκάλους του στο σχολείο για το τι είχε συμβεί, οι οποίοι στη συνέχεια επικοινώνησαν με τις αρχές.

Αφού η ιστορία έγινε viral, η αστυνομία άνοιξε υπόθεση πιθανής απαγωγής, σύμφωνα με το hromadske.ua.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail