424 πυραυλικές επιθέσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων και το αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκον

Ψάχνοντας να βρω που βρισκόμαστε ως χώρα που συμμετέχει άμεσα στην επιχείρηση.ASPIDES και έμμεσα στην PROSPERITY GUARDIAN έπεσα πάνω σε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Από 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησε η PROSPERITY GUARGIAN, το πολεμικό ναυτικό μαζί με την αεροπορία ναυτικού των ΗΠΑ, το βασιλικό πολεμικό ναυτικό και τη βασιλική πολεμική αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εξαπολύσει 424 αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις, δαπανώντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Όταν ξοδεύεις έναν πακτωλό χρημάτων την στιγμή που οι φορολογούμενοι σου κάθε μέρα που περνάει βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται όλο και περισσότερο τότε πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα τα σενάρια.

Ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας προφανώς και δεν το πήρε χαμπάρι για αυτό και στις επικείμενες εκλογές ετοιμάζεται στην μεγαλύτερη συντριβή του κόμματος των συντηρητικών. Και πολύ πιθανόν να ακολουθήσει ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Στο άρθρο αυτό δεν θα μιλήσω για τα σενάρια. Θα έπαιρνε πολύ και οι περισσότεροι θα τα παρατούσατε στα μισά. Θα μιλήσω όμως για τα αποτελέσματα.

Μετά από 3 μήνες το συμπέρασμα είναι ένα. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.

Όχι γιατί η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο. Εξ αρχής ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνει αυτό. Δεν μπορεί ένα κράτος που βρίσκεται στην 18η παγκόσμια κατάταξη ισχύος δύναμης να τα βάλει με τον Νο2. Όση βοήθεια και να έχει σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα είναι απλά αδύνατον. Πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος εκμεταλλεύεται την κατάσταση ώστε να πλουτίζει μέρα με τη μέρα, ενώ όλοι οι άλλοι (πλην Αμερικής) να φτωχαίνουν δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο.

ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΝΑΤΟ κυρίως γιατί δεν μπορεί να επηρεάσει ΚΑΜΙΑ γεωπολιτική εξέλιξη. Η ΤΟΥΡΚΙΑ, που είναι και μέλος του ΝΑΤΟ, ΠΑΙΖΕΙ ελεύθερα το παιχνίδι της (σε Αρμενία δια αντιπροσώπου), στη ΣΥΡΙΑ (με τις ευλογίες Άγγλων, Γάλλων, Ρώσων και Αμερικανών), στην Ανατολική Μεσόγειο και προσφατα στην Αφρική.

Λίγο πιο νότια οι Χούτι μια θρησκευτικοπολιτική οργάνωση 300.000 ανταρτών παίζουν το παιχνίδι του σύγχρονου κλεφτοπολέμου (hit and run) με σύγχρονα βαλλιστικά συστήματα μικρού κόστους αναγκάζοντας τους συμμάχους να δαπανούν εκατομμύρια ευρώ κάθε μέρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα (ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι από τις 424 επιθέσεις των συμμάχων οι νεκροί μετά βίας είναι 40 και οι περισσότεροι δεν είναι καν στρατιωτικοί).

Την ίδια ώρα σε ουκ ολίγες χώρες (όπως για παράδειγμα σχεδόν σε όλο το Σαχέλ) υπάρχει μια πλήρη αποσταθεροποίηση με τεράστια ευθύνη - αν όχι και αποκλειστική - των μελών του ΝΑΤΟ (ιδίως των Γάλλων, οι οποίοι τρέπονται σε άτακτη φυγή).

Όλο αυτό οδηγεί σε ταχύτατες αυξήσεις τιμών σε τρόφιμα, ενέργεια, ανταλλακτικά, μεταφορές. Και η Ευρώπη ειδικά κάθε λεπτό που περνάει γίνεται όλο και πιο φτωχή.

Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι ένα:

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ;

Η απάντηση στις 9 του Ιουνίου σε όλη την Ευρώπη. Όπου είτε θα βγει και πάλι η VDL (δλδ θα κυριαρχήσει το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη Νέα Δημοκρατία) είτε οι ψηφοφόροι της Ευρώπης θα ξυπνήσουν και θα δώσουν τη δική τους απάντηση.

Προσωπικά  δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.

Βέβαια το διήγημα είναι και αυτή τη φορά έτοιμο. Όποιος δεν υποστηρίζει "τη σωστή πλευρά της ιστορίας" τότε υποστηρίζει τη Ρωσία, άρα είναι και προδότης... Ότι κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται αυτό μάλλον αποτελεί μειονέκτημα...

Οπότε ετοιμαστείτε να ακούσετε τα παπαγαλάκια να το μεταφορτώνουν σαν ένα άριστα ηχογραφημένο Playback σε κάθε συζήτηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail