Κυριολεκτική καταστροφή - Πάνω από 460 στρατιώτες έχασε η Ουκρανία στο Ντόνετσκ μέσα σε 24 ώρες

Alexander Polegenko/TASS
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 460 στρατιώτες και δύο άρματα μάχης σε μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονέτσκ την τελευταία ημέρα, ανέφερε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δίνοντας τα τελευταία στοιχεία για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, οι μονάδες της Νότιας Ομάδας Μάχης της Ρωσίας κατέλαβαν πλεονεκτικότερες θέσεις και προκάλεσαν απώλειες στο προσωπικό και το στρατιωτικό υλικό της 67ης και της 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στους οικισμούς Κλεστσέγιεβκα και Κρασνόγε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, διευκρίνισε το υπουργείο.

"Ο ουκρανικός στρατός έχασε περισσότερους από 460 στρατιώτες, 2 άρματα μάχης, 2 οχήματα μάχης πεζικού, 8 μηχανοκίνητα οχήματα, ένα οβιδοβόλο M777 των 155 χιλιοστών αμερικανικής κατασκευής, ένα αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού Krab των 155 χιλιοστών πολωνικής κατασκευής, ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya των 152 χιλιοστών, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika των 122 χιλιοστών και δύο σταθμούς ραντάρ αντιπυραυλικής προστασίας AN/TPQ-36 αμερικανικής κατασκευής", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail