Ο Μακρόν πρώτα απειλεί τη Ρωσία με στρατεύματα και μετά αγοράζει ρωσικό αέριο 600 εκατ. ευρώ το πρώτο τριμηνο του 2024

pixabay / geralt
Freepen.gr - Την ίδια στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απειλεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας, η χώρα του τροφοδοτεί τη ρωσική πολεμική προσπάθεια αγοράζοντας φυσικό αέριο από τη Μόσχα αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του 2024.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η Γαλλία πληρώνει αθόρυβα όλο και περισσότερο για το ρωσικό φυσικό αέριο, ακόμη και όταν η Γαλλία χρησιμοποιεί όλο και πιο σκληρή ρητορική απέναντι στη Ρωσία.

Στην πραγματικότητα, η δεξαμενή σκέψης Center for Research on Energy and Clean Air (CREA) αναφέρει ότι οι ρωσικές αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση στη Γαλλία από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ πέρυσι. Τα 600 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε η Γαλλία θα βοηθήσουν αναμφίβολα να τροφοδοτηθεί η πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, ο Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία δεν αποκλείεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, με την ανακοίνωση αυτή να προκαλεί έντονες συζητήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Μακρόν έφτασε στο σημείο να καλέσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να μην είναι "δειλοί". Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αντέδρασαν σκληρά στις δηλώσεις του Μακρόν, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εθνών που δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν θα στείλουν δικά τους στρατεύματα για να συμμετάσχουν στη σύγκρουση.

Η Γαλλία προσπαθεί συνεχώς να δικαιολογήσει τις αγορές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι είναι δεσμευμένη σε μακροχρόνιες συμβάσεις με τη Ρωσία που είναι δύσκολο να ακυρωθούν. Οι επικριτές λένε πως ο Μακρόν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να μειώσει την εξάρτηση της Γαλλίας από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, ειδικά όταν ισχυρίζεται ότι η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Ουκρανίας.

Η ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη ροή εσόδων της Ρωσίας, με τα ορυκτά καύσιμα να συνεισφέρουν έως και το ήμισυ των εσόδων της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail