Στρατιώτες της AFU μεταμφιέζονται σε πολίτες κοντά στο Χάρκοβο

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί παριστάνουν τους πολίτες ενώ κινούνται μεταξύ θέσεων στην περιοχή του Χάρκοβο, δήλωσε στο RIA Novosti ο διοικητής μιας μονάδας πυροβολικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

"Ο εχθρός χρησιμοποιεί την τακτική να μεταμφιέζεται σε πολίτες, να ταξιδεύει με πολιτικά αυτοκίνητα, με πολιτικά ρούχα. Τους αναγνωρίζουμε από την παρουσία αλεξίσφαιρης θωράκισης και όπλων", δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες τακτικές χρησιμοποιούνται κυρίως από υπολογισμούς UAV.

"Επιβιβάζονται σε πολιτικά αυτοκίνητα και οδηγούν από τα σπίτια σε θέσεις προσγείωσης, ή το αντίστροφο, και προσπαθούν να διεξάγουν επιτήρηση των στρατευμάτων μας και να εκτοξεύουν από εκεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Επανειλημμένα έχει παρατηρηθεί: από το σημείο όπου ανεβαίνουν αυτά τα αυτοκίνητα, η απογείωση είτε μη επανδρωμένων αεροσκαφών (ανιχνευτών) είτε FPV-drones", πρόσθεσε ο διοικητής.

Εάν η αναγνώριση εντοπίσει τους υπολογισμούς, το ρωσικό πυροβολικό λαμβάνει αμέσως μέτρα για την καταστροφή τους, δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail