Alexander Dugin: Η Ουκρανία δεν υπάρχει "de jure" από τώρα και στο εξής

Έτσι ξεκίνησε η κατάρρευση της Ουκρανίας...

Freepen.gr - Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία επρόκειτο να διεξαχθούν στις 31 Μαρτίου 2024 σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος της Ουκρανίας: "Οι επόμενες προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας διεξάγονται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του πέμπτου έτους της εξουσίας του Προέδρου της Ουκρανίας". Οι εκλογές ακυρώθηκαν από τον Ζελένσκι και τους συνεργάτες του και υπάρχουν σοβαρές νομικές συνέπειες, σημειώνει ο γνωστός Ρώσος φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν:

Έτσι, για σήμερα η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον σε νομικό επίπεδο. Αν ένα κράτος είναι δημοκρατικό, πρέπει να διατηρεί τη νομιμότητά του μέσω εκλογικών διαδικασιών. Αν είναι αντιδημοκρατικό, τότε πρέπει να το πεις - δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά πρέπει να το πεις. Και τότε θα καθιερωθεί μια διαφορετική μορφή τόσο της νομιμότητας όσο και της νομιμότητας. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει - ακόμη και μια δικτατορία έχει ένα πολύ συγκεκριμένο νομικό καθεστώς.

Μια χώρα, που μόλις χθες ήταν η Ουκρανία - είτε το ήθελε κανείς είτε όχι - δεν είναι πλέον Ουκρανία. Πρόκειται για ένα κομμάτι εδάφους και μια μάζα πληθυσμού, που κατακτήθηκε από μια καθόλου νόμιμη ή νόμιμη ομάδα ανθρώπων.

Στην πραγματικότητα, το καθεστώς του Κιέβου πήρε αυτόν τον τρόπο το 2014, αλλά η Ρωσία αναγνώρισε ακόμα τις επακόλουθες εκλογές του Ποροσένκο και του Ζελένσκι. Τώρα δε θα διαφωνήσουμε αν είναι σωστό ή λάθος (κατά τη γνώμη μου - ήταν λάθος), αλλά είναι γεγονός πως η Μόσχα τις αναγνώρισε.

Έτσι, τελικά, η Ουκρανία υπήρχε με τον πρόεδρο και την κυβέρνησή της. Από τώρα και στο εξής δεν υπάρχουν νομικά, όντας απλά μια ομάδα τρομοκρατών χωρίς κανένα νομικό καθεστώς.

 Τώρα είναι ακριβώς έτσι. Και θα ήταν παράξενο η παγκόσμια κοινότητα να μην αντιδράσει στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον "de jure". 

* πληροφορίες interaffairs.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail