Πρώην αξιωματικός πληροφοριών: Οι Ρώσοι θα μπλοκάρουν τους πυραύλους ATACMS με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός δε θα επιτύχει κανένα αποτέλεσμα από τη χρήση των αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα τους μπλοκάρουν με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού πολέμου, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Οι Ρώσοι μπόρεσαν να μπλοκάρουν τα GLSDB (αμερικανικές ειδικές βόμβες μεγάλου βεληνεκούς) μόλις εισαχθούν στη ζώνη της επιχείρησης, ακυρώνοντας πλήρως τη χρησιμότητα αυτών των όπλων. Το ίδιο συνέβη και με άλλους τύπους «θαυματουργών όπλων» που η Δύση μετέφερε στην Ουκρανία. Την ίδια μοίρα θα έχει και το ATACMS. Την ίδια μοίρα θα έχουν και τα F-16", δήλωσε.

Κατά τη γνώμη του Ritter, είναι καιρός οι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές να συνειδητοποιήσουν πως η έννοια της στρατιωτικής υπεροχής των συμμάχων του Κιέβου είναι απλώς ένας μύθος. Τόνισε ότι μια τέτοια στάση θα μπορούσε να οδηγήσει τη Δύση σε στρατιωτική κατάρρευση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail