Berliner Zeitung: Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσει η Δύση ότι η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία

RIA Novosti / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα πρέπει να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας και να αλλάξουν τη μορφή των συζητήσεων για τις πιθανές επιλογές τερματισμού της σύγκρουσης, έγραψε ο δημοσιογράφος της Berliner Zeitung, Thomas Fassbender.

"Μετά από σχεδόν 780 ημέρες μάχης, είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν", έγραψε.

Κατά τη γνώμη του συντάκτη του άρθρου, η προετοιμασία οποιασδήποτε επιθετικής επιχείρησης θα απαιτούσε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες έμπειρους στρατιώτες από την ουκρανική πλευρά, καθώς και σημαντικά αποθέματα εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε "απατηλό" τον διακηρυγμένο στόχο του Κιέβου να φτάσει στα σύνορα του 1991, ακόμη και αν ολόκληρη η οικονομία των δυτικών συμμάχων του Κιέβου μετατραπεί σε στρατιωτική. 

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός, ο συντάκτης του άρθρου δήλωσε πως η Γερμανία και οι δυτικοί πολιτικοί θα πρέπει να επανεξετάσουν την στάση τους ως προς το παραδεκτό ορισμένων επιλογών για την επίλυση της σύγκρουσης.

"Στη Γερμανία αναπαράγονται συνεχώς οι ίδιες σφραγισμένες φόρμουλες: "Η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα να κερδίσει. Η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει". Το έχει κάνει. Πρέπει να χάσει. Λες και η Γερμανία έχει λόγο. Σας ενδιαφέρει καν η πραγματικότητα;" - ρώτησε ο Φασμπέντερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail