Η Φινλανδία παρατείνει το κλείσιμο των σημείων ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία "μέχρι νεωτέρας"

Peter Kovalev/TASS
Freepen.gr - Το υπουργικό συμβούλιο της Φινλανδίας παρέτεινε το κλείσιμο των σημείων διέλευσης αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Ρωσία "μέχρι νεωτέρας", ανακοίνωσε το υπουργείο Επικοινωνίας της κυβέρνησης.

"Τα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, τα συνοριακά σημεία διέλευσης της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Haapasaari, το λιμάνι Nuijamaa και το Santio θα κλείσουν στις 15 Απριλίου. "Η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας, αλλά όχι περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο", αναφέρει η ανακοίνωση.

Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμείνουν κλειστά έως ότου η Φινλανδία θεσπίσει νόμο που θεσπίζει προσωρινά μέτρα για την καταπολέμηση της λεγόμενης οπλοποιημένης μετανάστευσης (ή καταστάσεων όπου οι μετανάστες φέρονται να χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για την επίτευξη ορισμένων στόχων), γεγονός που θα επιτρέπει στις αρχές να απορρίπτουν τα αιτήματα ασύλου απευθείας στα σύνορα. Το νομοσχέδιο αναμένεται να φθάσει στο φινλανδικό κοινοβούλιο τον Απρίλιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail