«Οι ΗΠΑ καταστρώνουν εδώ και καιρό σχέδια για να βάλουν τέλος στις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές»

pixabay / viarami
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ καταστρώνουν εδώ και καιρό σχέδια για να βάλουν τέλος στις ρωσικές εξαγωγές ενεργειακών πόρων, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις, που έγιναν πρόσφατα από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με απειλές κατά της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του έργου LNG-2 στην Αρκτική.

"Η αμερικανική διοίκηση εδώ και καιρό καταστρώνει σχέδια για να θέσει τέλος στις ρωσικές εξαγωγές ενεργειακών πόρων, μεταξύ άλλων φυσικού αερίου. Εισήγαγε έναν ατελείωτο αριθμό κυρώσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σημερινές δηλώσεις των τοπικών πολιτικών είναι προβλέψιμες και συνάδουν με τη στρατηγική πορεία της επίσημης Ουάσινγκτον", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να "αγκιστρώσουν" τους συμμάχους τους και τις χώρες του Παγκόσμιου Νότου σε πολύ πιο ακριβά αμερικανικά καύσιμα, πρόσθεσε ο Antonov.

"Οι ντόπιοι ρωσοφοβικοί κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μειώσουν τα έσοδα του ρωσικού προϋπολογισμού", καθώς υποστηρίζουν "την ενεργειακή ανεξαρτησία των δορυφόρων", ανέφερε ο ίδιος από την υπηρεσία Τύπου της ρωσικής διπλωματικής αποστολής. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προσπαθούν "να παράσχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους δικούς τους παραγωγούς", "αγκιστρώνοντας" τους συμμάχους και τις χώρες του παγκόσμιου Νότου, που χρειάζονται υδρογονάνθρακες, στα αμερικανικά, πολύ πιο ακριβά καύσιμα", πρόσθεσε. "Με άλλα λόγια, μιλάμε για μια απροκάλυπτη δίψα για κέρδος, πολλαπλασιασμένη με νεοαποικιακές βλέψεις", τόνισε ο διπλωμάτης.

"Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό καταστρώσει σχέδια για να θέσει τέλος στις ρωσικές εξαγωγές ενεργειακών πόρων, μεταξύ άλλων φυσικού αερίου. Εισήγαγε έναν ατελείωτο αριθμό κυρώσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σημερινές δηλώσεις των τοπικών πολιτικών είναι προβλέψιμες και συνάδουν με την στρατηγική πορεία της επίσημης Ουάσιγκτον", δήλωσε ο Antonov.

"Οι απειλές από την αμερικανική πλευρά μπορεί επίσης να παραπέμπουν σε πολύ πιο απερίσκεπτες ιδέες", σημείωσε. "Αρκεί να θυμηθούμε πώς, μετά από επανειλημμένες υποσχέσεις για το τέλος των αγωγών Nord Stream, οι ρωσικές υποθαλάσσιες υποδομές φυσικού αερίου ανατινάχθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. Επιπλέον, η έρευνα καθυστερεί με κάθε δυνατό τρόπο από τις δυτικές πρωτεύουσες. Προφανώς, υπάρχει κάτι που κρύβεται", κατέληξε ο πρέσβης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail