Η Ρωσία σφυροκοπεί ουκρανικές εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας σε αντίποινα

Russian Defence Ministry/TASS
Freepen.gr - Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν νυχτερινό πλήγμα σε ουκρανικές εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας σε αντίποινα για τις προσπάθειες του Κιέβου να βλάψει τις εγκαταστάσεις της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

"Σε αντίποινα για τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να προκαλέσει ζημιές στις εγκαταστάσεις της ρωσικής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και της ενέργειας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χθες το βράδυ ένα μαζικό χτύπημα με εναέρια και θαλάσσια όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των ουκρανικών εγκαταστάσεων καυσίμων και ενέργειας. Ο στόχος του πλήγματος επιτεύχθηκε. Όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η υλικοτεχνική υποδομή του ουκρανικού στρατού επηρεάστηκε μετά τα αντίποινα των ρωσικών χτυπημάτων στις εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας της Ουκρανίας, ανέφερε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις 11 Απριλίου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζικό πλήγμα στις ουκρανικές εγκαταστάσεις καυσίμων και ενέργειας σε αντίποινα για τις προσπάθειες του Κιέβου να βλάψει τη ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ρωσίας, διευκρίνισε το υπουργείο.

"Τα χτυπήματα διέκοψαν τη λειτουργία των ουκρανικών στρατιωτικο-βιομηχανικών επιχειρήσεων, ματαίωσαν την ανάπτυξη εχθρικών εφεδρειών σε περιοχές μάχης και παρεμπόδισαν τον εφοδιασμό με καύσιμα των μονάδων και των σχηματισμών του ουκρανικού στρατού", ανέφερε το υπουργείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail