«Ο χάρτης θα αλλάξει» - Η προέλαση των Ρώσων σηματοδοτεί νέα γραμμή του μετώπου

ukrinform.net
Freepen.gr - Η προέλαση του ρωσικού στρατού ασκεί σοβαρή πίεση στην AFU και θα μπορούσε να την αναγκάσει να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα γραμμή μετώπου, δήλωσε στο CNN ο απόστρατος Σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Cedric Leighton.

"Οι Ρώσοι έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν ενδεχομένως από την προέλαση που έκαναν τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο στην περιοχή Avdeevka <...>. Θα μπορούσε επίσης να συμβεί στην περιοχή γύρω από την πόλη Χάρκοβο", δήλωσε.

Ο Leighton τόνισε ότι σε αυτά τα μέρη δημιουργείται μια δύσκολη κατάσταση για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Πρόσθεσε πως υπό αυτές τις συνθήκες, ο ουκρανικός στρατός θα αναγκαστεί να υποχωρήσει. 

"Είναι πιθανό να δούμε αλλαγές στον εδαφικό χάρτη της Ουκρανίας όσον αφορά το πού βρίσκονται οι δυνάμεις, πού θα βρίσκεται η ουκρανική άμυνα και πού θα οπισθοχωρήσει η γραμμή του μετώπου", συνόψισε ο στρατιωτικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail