Ζαχάροβα: Η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν θα επιδεινώσει τις κρίσεις

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει τις παγκόσμιες κρίσεις, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Η στρατιωτική βοήθεια που προορίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει τις παγκόσμιες κρίσεις, καθώς η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου αποτελεί άμεση οικονομική στήριξη της τρομοκρατικής δραστηριότητας, [η βοήθεια] προς την Ταϊβάν αποτελεί ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και προς το Ισραήλ είναι ένας άμεσος δρόμος για την άνευ προηγουμένου κλιμάκωση στην περιοχή", έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Το πακέτο νομοσχεδίων ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, για την κατάσχεση των παγωμένων ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να δοθούν στο Κίεβο και για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Κίνας πέρασε το Σάββατο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Ειδικότερα, το πακέτο περιλαμβάνει 60 δισ. δολάρια για το Κίεβο και 26 δισ. δολάρια για το Ισραήλ και ανθρωπιστική βοήθεια για τους αμάχους στις ζώνες των συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail