Ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα: Το Ισραήλ φέρεται να ετοιμάζει τεράστια χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «στα μέσα Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου»

Μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Ράφα είναι μια «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, και έτσι όταν ο Ισραηλινός Στρατός πάει σε ολόκληρη την περιοχή μπορεί να εκραγεί. Φυσικά, εάν το Ισραήλ σκοπεύει να καταστρέψει τη Χαμάς, μια επιχείρηση στη Ράφα είναι απαραίτητη, γιατί εκεί κρύβεται η Χαμάς. Ισραηλινοί αξιωματούχοι μας έλεγαν ξανά και ξανά πως θα υπάρξει χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει η κυβέρνηση Μπάιντεν ή οποιοσδήποτε άλλος, και τώρα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα. 
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Το παρακάτω είναι από ένα άρθρο των Times of Israel με τίτλο «Αναφορά: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Ράφα στα μέσα Απριλίου ή αρχές Μαΐου»
Μετά την αποτυχία του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων στο Κατάρ, το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις στη Χαμάς και προετοιμάζεται για εισβολή στη Ράφα μετά το Άιντ αλ Φιτρ — το τριήμερο αργίας που ακολουθεί το ραμαζάνι και τελειώνει γύρω στον Απρίλιο 12 — ή το αργότερο στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές που ήρθαν σε επαφή με αξιωματούχους του Ισραηλινού Στρατού, που επικαλείται η εφημερίδα Al-Akhbar που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ.
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον timing.

Εάν αυτή η αναφορά είναι ακριβής, είναι πιθανό να δούμε μια χερσαία επιχείρηση στη Ράφα λίγο μετά τη Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη του 2024 στις 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο των Times of Israel, η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα «θα διαρκέσει μεταξύ τεσσάρων και οκτώ εβδομάδων»:
Η επίγεια επιχείρηση εντός του τελευταίου προμαχώνα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσει μεταξύ τεσσάρων και οκτώ εβδομάδων, λένε οι πηγές, και θα συνοδεύεται από εκκένωση του άμαχου πληθυσμού που βρίσκεται καταφύγιο στη Ράφα, που ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, προς το κέντρο της Λωρίδας κατά μήκος συγκεκριμένων διαδρομών και σε συγκεκριμένες ώρες, ανακοινώθηκε εκ των προτέρων στους πολίτες σε κάθε περιοχή της Ράφα.

Η μαζική εκκένωση θα παρακολουθείται από το έδαφος και τον αέρα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κρύβονται μαχητές της Χαμάς ή Ισραηλινοί όμηροι ανάμεσα στους πολίτες της Γάζας, λένε οι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι.
Κανονικά, σε μια στρατιωτική σύγκρουση δε θα θέλατε ποτέ να πείτε στον εχθρό τι πρόκειται να κάνετε ή πότε πρόκειται να το κάνετε.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση οι Ισραηλινοί προσπαθούν να εμποδίσουν τα γεγονότα να ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Δυστυχώς, δε θα λειτουργήσει.

Είμαστε στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ και σίγουρα δε θα χρειαστούν πολλά για να ξεπεράσουμε τα πράγματα.

Την Τρίτη, οι IDF πραγματοποίησαν το βαθύτερο χτύπημα τους σε λιβανέζικο έδαφος μέχρι στιγμής:
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν την Τρίτη ένα ακόμη σπάνιο χτύπημα που διεξήχθη βαθιά σε λιβανέζικο έδαφος. Τα πλήγματα είχαν στόχο «ένα στρατιωτικό συγκρότημα που χρησιμοποιείται από την εναέρια μονάδα της Χεζμπολάχ» στην περιοχή Baalbek που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας.

Αυτό σηματοδοτεί το βαθύτερο ισραηλινό χτύπημα εντός του Λιβάνου από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σε απόσταση μεγαλύτερη των 110 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Ισραήλ.
Σε απάντηση, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μια δέσμη ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ την Τετάρτη:
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ένα μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ, σκοτώνοντας ένα άτομο, ως απάντηση στα φονικά ισραηλινά πλήγματα σε χωριό του Λιβάνου.

Λιβανικές πηγές ανέφεραν πως επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Habbariyeh, καθιστώντας την μια από τις πιο θανατηφόρες στην πρόσφατη βία.

Το Ισραήλ είπε πως μαχητές σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός που συμμετείχε σε επιθέσεις στο Ισραήλ.
Δε θα περάσει πολύς καιρός πριν αυτή η σύγκρουση πάει στο επόμενο επίπεδο.

Αλλά φαίνεται ότι δε θα συμβεί παρά μόνο μετά τη Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη στις 8 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει να γίνεται πολύς λόγος για μια επερχόμενη κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν.

Αυτό δεν είναι νέο, αλλά αυτή την στιγμή πολλοί άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βουίζουν για έναν χώρο στρατιωτικής εκπαίδευσης σε μια πολύ απομακρυσμένη περιοχή της Κίνας που είναι «ένα ακριβές αντίγραφο του οδικού δικτύου κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο της Ταϊβάν»:



Οι Κινέζοι προετοιμάζονται για μια εισβολή στην Ταϊβάν εδώ και αρκετό καιρό.

Ας ελπίσουμε απλώς να μην αποφασίσουν να πατήσουν τη σκανδάλη εδώ το 2024.

Σε άλλο σημείο, φαίνεται πως οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία ήταν πίσω από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που σκότωσε τουλάχιστον 139 ανθρώπους»:
Ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, δήλωσε την Τρίτη πως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας που σκότωσε τουλάχιστον 139 ανθρώπους την Παρασκευή - παρά τις επανειλημμένες ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος.

Ρώσοι αξιωματούχοι επέμειναν να λένε ότι η Ουκρανία και η Δύση είχαν κάποιο ρόλο στη θανατηφόρα επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας την περασμένη εβδομάδα, παρά τις σφοδρές αρνήσεις ανάμειξης από το Κίεβο και την ανάληψη της ευθύνης από μια θυγατρική του Ισλαμικού Κράτους.
Από την τρομοκρατική επίθεση της Παρασκευής, οι Ρώσοι σφυροκοπούν μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας με υπερηχητικούς πυραύλους.

Αυτό στην πραγματικότητα είναι προς όφελος των Ουκρανών, γιατί όσο περισσότερη καταστροφή πέφτει στις ουκρανικές πόλεις, τόσο πιο πιθανό θα είναι τα δυτικά στρατεύματα να σταλούν τελικά στην Ουκρανία.

Και αυτό ακριβώς θέλει η Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί δεν θα κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο με τον τρόπο που πάει.

Η μόνη τους ευκαιρία να κερδίσουν είναι να παρέμβει το ΝΑΤΟ.

Αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο:
Ο Πούτιν σημείωσε ότι ενώ κατηγορούσε τη Ρωσία για σχέδια να επιτεθεί σε συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, οι δυτικοί σύμμαχοι «επέλεγαν στόχους για να χτυπήσουν το έδαφός μας» και «μιλούσαν για την πιθανότητα αποστολής στρατιωτικού τμήματος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που έστειλαν τα στρατεύματά τους στο έδαφος της χώρας μας», είπε ο Ρώσος ηγέτης σε μια προφανή νύξη για τις αποτυχημένες εισβολές του Ναπολέοντα και του Χίτλερ. «Τώρα οι συνέπειες για τους πιθανούς εισβολείς θα είναι πολύ πιο τραγικές».

Σε μια δίωρη ομιλία ενώπιον ακροατηρίου βουλευτών και ανώτατων αξιωματούχων, ο Πούτιν χαρακτήρισε τους δυτικούς ηγέτες ως απερίσκεπτους και ανεύθυνους και δήλωσε πως η Δύση πρέπει να έχει κατά νου ότι «έχουμε επίσης τα όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους στο έδαφός τους και αυτά που τώρα προτείνουν και τρομάζουν τον κόσμο με όλα αυτά που εγείρουν την πραγματική απειλή μιας πυρηνικής σύγκρουσης που θα σημάνει την καταστροφή του πολιτισμού μας».
Πέρα από όλα τα άλλα, φαίνεται ότι σύντομα θα ξεσπάσει στρατιωτική σύγκρουση στα Βαλκάνια:
Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι ισχυρίστηκε ότι η Σερβία σχεδιάζει εισβολή και έχει αναπτύξει στρατιωτικές μονάδες κοντά στα σύνορα.

Ο Κούρτι μοιράστηκε πλάνα που δείχνει τις κινήσεις του σερβικού στρατού και κατηγόρησε τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για «ανοιχτές απειλές».
Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2008, αλλά η Σερβία τη διατηρεί ως μέρος της επικράτειάς της. Η κατάσταση έχει αυξήσει τις εντάσεις και ο Κούρτι ζήτησε αυξημένη παρουσία στρατευμάτων από την ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή επίθεση.

Πιστεύω πραγματικά πως ο παγκόσμιος πόλεμος θα είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα του 2024.

Και φαίνεται ότι τα πράγματα θα κλιμακωθούν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο μετά τη Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη στις 8 Απριλίου.

Πολλά ντόμινο θα αρχίσουν να πέφτουν μόλις ο IDF ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στη Ράφα και ολόκληρος ο πλανήτης θα συγκλονιστεί εξαιρετικά από αυτό που συμβαίνει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail