Η Μελόνι αποκαλύπτει τις διαφωνίες με τον Μακρόν για την πολιτική στην Ουκρανία

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε τη διαφωνία της με τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία. Η Μελόνι επανέλαβε τη θέση της κατά της άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής στην εκπομπή talk show του Rete4.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

"Δε συμφώνησα με τα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία και του το είπα", δήλωσε. "Είμαι πεπεισμένη ότι πρέπει να δίνουμε προσοχή στους τόνους που χρησιμοποιούμε".

Η ίδια απάντησε επίσης στις εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την προετοιμασία της Ευρώπης για πόλεμο, διευκρινίζοντας πως οι πρόσφατες συζητήσεις σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την πολιτική προστασία επικεντρώθηκαν αποκλειστικά σε συντονισμένες δράσεις για την προστασία του πληθυσμού κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών.

Η σύνοδος κορυφής αφορούσε "αποκλειστικά και μόνο συντονισμένες δράσεις για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση φυσικών καταστροφών", είπε.

Αρκετοί δυτικοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, έχουν απορρίψει δημοσίως την ιδέα της αποστολής στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά τα πρόσφατα σχόλια του Εμανουέλ Μακρόν που υποδεικνύουν μια πιθανότητα. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απέρριψε επίσης την ιδέα λίγο μετά τη δήλωση του Μακρόν, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η πρωθυπουργός της Λετονίας Evika Silina τόνισε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Scholz πως τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμα για συζητήσεις σχετικά με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Η Μόσχα προειδοποίησε ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τις εντάσεις, οδηγώντας σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η Ρωσία θεωρεί τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων που υποκινείται από τη Δύση, υποστηρίζοντας πως η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς το Κίεβο παρατείνει τις εχθροπραξίες.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα στοχοποιήσει κράτη του ΝΑΤΟ ως "ανοησίες" και προειδοποίησε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν τα δυτικά στρατεύματα ως εισβολείς εάν αναπτυχθούν στην Ουκρανία, απαντώντας αναλόγως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail