Η μάχη για το Νέο Φρούριο πλησιάζει

Freepen.gr - Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και περιέγραψε με υπερηφάνεια την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο, δηλώνοντας ότι "η ρωσική προέλαση ανακόπηκε προς όλες τις κατευθύνσεις". Οι ισχυρισμοί του δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά μάλλον αποσκοπούσαν στο να ηρεμήσει τον πληθυσμό, γράφει το southfront.press.

Εν μέσω σκληρών μαχών στο πεδίο της μάχης, το Κίεβο χάνει στρατηγικά. Ενώ οι ελίτ ταξιδεύουν στην Ευρώπη, εκλιπαρώντας για όπλα, η αποτελεσματικότητα των ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας στα ουκρανικά μετόπισθεν αυξάνεται. Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να κρύψει ούτε τα σοβιετικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας ούτε τα πολύτιμα δυτικά συστήματα. Οι καταστροφικές ρωσικές επιθέσεις ματαίωσαν τη λειτουργία του ουκρανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, ενώ το ενεργειακό της δίκτυο σχεδόν καταστράφηκε. Από την άλλη πλευρά, η ρωσική στρατιωτική παραγωγή ανθεί και το Κίεβο αναμένει μια νέα μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση στο εγγύς μέλλον.

Η ρωσική αεράμυνα αποκρούει σε τακτική βάση μαζικές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Μόνο τη νύχτα της 5ης Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τουλάχιστον 53 ουκρανικά UAV. Τα 44 από αυτά καταρρίφθηκαν στην περιοχή του Ροστόφ, όπου είχαν στόχο το αεροδρόμιο στην περιοχή Μορόζοφ. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές.

Παρά τις προσπάθειες του Ζελένσκι να δηλώσει ψεύτικες νίκες, ο ρωσικός στρατός πιέζει τον ουκρανικό στρατό προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στην περιοχή Artyomovsk, μαχητικά της ρωσικής 98ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας πέρασαν την δασική περιοχή και διέσπασαν την ουκρανική άμυνα στα περίχωρα του Chasov Yar.

Η πόλη, που βρίσκεται στα υψώματα, είναι ένα δύσκολο οχυρό για να εισβάλει κανείς. Αυτή ήταν μια σημαντική νίκη για τους Ρώσους, ώστε να αποκτήσουν ερείσματα στους λόφους στις ανατολικές παρυφές της.

Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προελάσουν στους λόφους στα νοτιοανατολικά της πόλης. Από το Ivanovskoe, οι ρωσικές δυνάμεις διέρρηξαν το δάσος προς το κανάλι Seversky Donets-Donbass.

Βαριές μάχες διεξάγονται δυτικά της Αβντέεβκα, όπου ο ρωσικός στρατός επεκτείνει γρήγορα τη ζώνη ελέγχου του κοντά στο Ουμάνσκοε, εισβάλλοντας στους τελευταίους δρόμους υπό ουκρανικό έλεγχο στη Σεμενόβκα. Τα δύο αυτά χωριά είναι τα κύρια προπύργια της ουκρανικής άμυνας στη δυτική όχθη του τοπικού ποταμού Ντουρνάγια. Κρίνοντας από τον ρυθμό της ρωσικής προέλασης, οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανόν να μην μπορούν να τα κρατήσουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν χιλιόμετρα προς τα δυτικά. Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν να εξαπολύσουν πλευρικές επιθέσεις και αντεπιθέσεις στο Pervomaiskoe- αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ηττών του ουκρανικού στρατού, το καθεστώς του Κιέβου στράφηκε σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ρωσικού πληθυσμού. Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες συλλαμβάνουν όλο και περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα στις 22 Μαρτίου. Ως αποτέλεσμα των επιχειρησιακών ενεργειών, αποκτήθηκαν υλικά στοιχεία για την εμπλοκή του Κιέβου σε αυτή την αιματηρή επιχείρηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail