Η νίκη του Ιράν σε αριθμούς - Ισραηλινός στρατηγός αποκαλύπτει το κόστος της άμυνας κατά της επίθεσης

pixabay / RJA1988
Freepen.gr - Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι πέτυχε να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις του Σαββάτου με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους από το Ιράν, αλλά η προσπάθεια αυτή φέρεται να είχε υψηλό τίμημα.

Τα αναχαιτιστικά, τα καύσιμα αεροσκαφών και άλλα υλικά που δαπανήθηκαν για την κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και των πυραύλων του Ιράν κόστισαν περίπου 4 έως 5 δισεκατομμύρια σέκελ (1,06 έως 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια), δήλωσε ο ισραηλινός ταξίαρχος Reem Aminoach στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Ynet News την Κυριακή. Η εκτίμηση περιλάμβανε μόνο το άμεσο κόστος του Ισραήλ, χωρίς να υπολογίζεται ο σημαντικός οπλισμός που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι για να βοηθήσουν στην άμυνα κατά της επίθεσης.

Ο Aminoach, πρώην οικονομικός σύμβουλος του επιτελάρχη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), δήλωσε πως η Δυτική Ιερουσαλήμ χρησιμοποίησε πυρομαχικά όπως οι πύραυλοι αναχαίτισης Arrow και David's Sling, οι οποίοι έχουν κόστος ανά μονάδα περίπου 3,5 και 1 εκατομμύριο δολάρια αντίστοιχα. Συμπεριέλαβε επίσης τα έξοδα πτήσεων για τα μαχητικά αεροσκάφη που έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στην κατάρριψη των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο στρατηγός στηλίτευσε ότι ήταν πολύ φθηνότερο για το Ιράν να εξαπολύσει την επίθεση από το να αμυνθεί το Ισραήλ. "Η επίθεση κόστισε στο Ιράν λιγότερο από το 10% του κόστους που μας κόστισε να αμυνθούμε εναντίον της", δήλωσε στο Ynet. "Στο μέλλον - σε ένα χρόνο, δύο χρόνια ή πέντε χρόνια - μπορούν να πραγματοποιήσουν 50 τέτοιες επιθέσεις. Και ας πούμε πως αν ο καθαρός προϋπολογισμός των IDF το 2023 ήταν 60 δισεκατομμύρια σέκελ, με λιγότερα από τα διπλάσια δεν έχουμε καμία πιθανότητα να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου θα μπορούμε να διατηρήσουμε τις απαιτούμενες ποσότητες".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail