Η νέα "επίθεση" του Ζελένσκι θα είναι άλλη μια καταστροφή - Μόσχα

president.gov.ua
Freepen.gr - Η προηγούμενη προσπάθεια της Ουκρανίας να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή και το Κίεβο δεν πρέπει να περιμένει κάτι διαφορετικό την επόμενη φορά, δήλωσε την Πέμπτη σε δημοσιογράφους κορυφαίος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που δημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Bild νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ζελένσκι αποκάλυψε ότι η Ουκρανία έχει "σχέδιο για αντεπίθεση", αλλά θα χρειαστεί περισσότερα όπλα και προμήθειες από τους δυτικούς υποστηρικτές της.

"Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η εφαρμογή του προηγούμενου σχεδίου αντεπίθεσης το 2023, το οποίο ο αρχιστράτηγος Ζελένσκι αποκάλεσε διακριτικά "μη επιτυχημένο", είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον σοβαρό τραυματισμό περισσότερων από 166.000 μελών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και την απώλεια 789 αρμάτων μάχης, 2.400 άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων και 132 αεροσκαφών", δήλωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Χάρη σε μια τέτοια προσέγγιση του στρατιωτικού σχεδιασμού, "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εφαρμογή του νέου σχεδίου του Ζελένσκι για την αντεπίθεση θα καταλήξει σε πλήρη καταστροφή για την Ουκρανία, την τελική ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και την έναρξη της πορείας προς την ειρήνη με ρωσικούς όρους", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail