Αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιείται για την καταστροφή της μεσαίας τάξης της Αμερικής

Η μεσαία τάξη στις Ηνωμένες Πολιτείες συρρικνώνεται σταθερά και το χάσμα μεταξύ των υπερπλούσιων και των υπολοίπων από εμάς έχει αυξηθεί σε παράλογες διαστάσεις. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Όταν μεγάλωνα τη δεκαετία του 1980, φαινόταν ότι σχεδόν όλοι ήταν μεσαία τάξη. Φυσικά υπήρχαν πλούσιοι και φτωχοί και στη δεκαετία του 1980, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού βρισκόταν άνετα κάπου στη μέση. 

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Δυστυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ από τότε. Σήμερα, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που γνωρίζω παλεύουν. Σύμφωνα με μια έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε, και στις 50 πολιτείες χρειάζεται πλέον εισόδημα άνω των 100.000 δολαρίων για να ζήσει μια τετραμελής οικογένεια «το αμερικανικό όνειρο»:

Μια νέα έκθεση από την GOBankingRates χρησιμοποίησε αυτό το πλαίσιο για να αναλύσει πόσα χρήματα θα χρειαζόταν μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε κάθε πολιτεία για να έχει ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και ένα κατοικίδιο. Η έκθεση μέτρησε τις εκτιμώμενες ετήσιες βασικές δαπάνες για μια τέτοια οικογένεια και στη συνέχεια διπλασίασε αυτό το ποσό.

Χρησιμοποιώντας αυτό το πλαίσιο, η GoBankingRates διαπίστωσε πως και οι 50 πολιτείες απαιτούν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετήσιο εισόδημα, σύμφωνα με την έκθεση, με 38 πολιτείες να χρειάζονται περισσότερα από 140.000 δολάρια.
Η οικογένειά σας κερδίζει περισσότερα από 100.000 $ το χρόνο;

Αν όχι, το «American Dream» δεν είναι για εσάς.

Συγγνώμη.

Οι ηγέτες μας ακολούθησαν σκόπιμα πολιτικές που γνώριζαν ότι θα προκαλούσαν πληθωρισμό, και όταν νέο χρήμα εισέρχεται στο σύστημα το μεγαλύτερο μέρος του τείνει να ρέει στα χέρια εκείνων που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής τροφικής αλυσίδας.

Έτσι, οι εξαιρετικά πλούσιοι τα πήγαν πολύ καλά σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον, αλλά ο υψηλός πληθωρισμός εξοντώνει απολύτως όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Σε αυτό το σημείο, χρειάζεται στο μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ 1.069 $ επιπλέον το μήνα μόνο για να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που αγόραζε πριν από τρία χρόνια:
Ο πληθωρισμός κερδίζει και πάλι ατμό, αναγκάζοντας τον μέσο Αμερικανό να ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες.

Το τυπικό νοικοκυριό των ΗΠΑ χρειαζόταν να πληρώνει 227 $ περισσότερα το μήνα το Μάρτιο για να αγοράσει τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες που έκανε πριν από ένα χρόνο λόγω του υψηλού πληθωρισμού, σύμφωνα με υπολογισμούς του επικεφαλής οικονομολόγου της Moody's Analytics Mark Zandi που μοιράστηκε με το FOX Business.

Οι Αμερικανοί πληρώνουν κατά μέσο όρο 784 δολάρια περισσότερα κάθε μήνα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια και 1.069 δολάρια περισσότερα σε σύγκριση με πριν από τρία χρόνια, πριν ξεκινήσει η κρίση πληθωρισμού.
Αυτό που βλέπουμε είναι η κατάρρευση της μεσαίας τάξης.

Το κόστος ζωής αυξάνεται ταχύτερα από ό,τι τα εισοδήματα, και αυτό ασκεί εξαιρετικά μεγάλη οικονομική πίεση στα νοικοκυριά των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτου έχει αυξηθεί περισσότερο από 22 τοις εκατό τους τελευταίους 12 μήνες:
Το κόστος της ασφάλισης αυτοκινήτων αυξήθηκε 2,6% τον Μάρτιο, ανεβάζοντας το συνολικό ετήσιο κέρδος στο 22,2% — το ταχύτερο ετήσιο ποσοστό που έχει καταγραφεί. Σε σύγκριση με τις αρχές του 2021, πριν ξεκινήσει η κρίση του πληθωρισμού, η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι πάνω από 50% ακριβότερη.
Τα έξοδα στέγασης αυξάνονται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.

Αν μπορείτε να το πιστέψετε, η μέση μηνιαία πληρωμή στεγαστικού δανείου σε ένα νεοαγορασμένο σπίτι έχει αυξηθεί κατά 96 τοις εκατό σε μόλις τέσσερα χρόνια:
Η εταιρεία ακινήτων Zillow αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2020, η μηνιαία πληρωμή στεγαστικού δανείου σε ένα τυπικό σπίτι στις ΗΠΑ έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Αυξήθηκε κατά 96% σε μόλις τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την Zillow, ένας τυπικός αγοραστής θα πληρώνει τώρα σχεδόν 2.200 δολάρια το μήνα, με προκαταβολή 10%. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιοκτησία σπιτιού κοστίζει τώρα πολύ πάνω από το 30% του μέσου εισοδήματος που κάποτε θεωρούνταν πως ισοδυναμούσε με το «προσιτό» κόστος στέγασης στην Αμερική.
Η ιδιοκτησία σπιτιού είναι πλέον απρόσιτη για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού.

Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι καλό.

Γιατί ο αμερικανικός λαός δεν είναι πιο αναστατωμένος για όλα αυτά;

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσουν ένα βιοτικό επίπεδο μεσαίας τάξης, πολλοί Αμερικανοί συσσωρεύουν τεράστια ποσά χρέους.

Σύμφωνα με το CNBC, ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν πως «η αύξηση του χρέους έχει γίνει υποκατάστατο της αύξησης του εισοδήματος»:
Οι οικονομολόγοι έχουν υποστηρίξει ότι η αύξηση του χρέους έχει γίνει υποκατάστατο της αύξησης του εισοδήματος. Το χρέος των φοιτητικών δανείων έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 1,77 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2023 και οι Αμερικανοί οφείλουν συλλογικά 1,13 τρισεκατομμύρια δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες από το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Αυτό το χρέος μπορεί να έχει κυματιστικές επιπτώσεις, ειδικά όταν αρχίζουν ολόκληρες γενιές την ενηλικίωσή τους με χρέη χιλιάδων δολαρίων.
Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι που έχουν υπερεκταθεί σε μεγάλο βαθμό τώρα βρίσκουν τους εαυτούς τους να πνίγονται απόλυτα στα χρέη.

Μια 28χρονη γυναίκα που αγόρασε ένα Chevy Tahoe πριν από τρία χρόνια χρωστούσε 74.000 δολάρια στην GM Financial και τελικά αναγκάστηκε να πουλήσει το όχημά της:
Πριν από τρία χρόνια, ο 28χρονος Blaisey Arnold μπήκε σε μια τοπική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και πήρε τα κλειδιά ενός Chevy Tahoe αξίας 84.000 δολαρίων.

Αλλά αυτόν τον μήνα, η φωτογράφος γάμου και η μητέρα μοιράστηκε ένα βίντεο στο TikTok περιγράφοντας πώς αναγκάστηκε να πουλήσει το αυτοκίνητο των ονείρων της.

Παρά το γεγονός ότι πληρώνει 1.400 δολάρια το μήνα σε πληρωμές που ξεπερνούν συνολικά τα 50.000 δολάρια, εξακολουθεί να οφείλει υπόλοιπο 74.000 δολαρίων στον δανειστή της - την GM Financial.
Μπορείτε να το πιστέψετε;

Φυσικά, απέχει πολύ από το να είναι μόνη.

Σε αυτό το σημείο, εκατομμύρια και εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα με το χρέος και τα ποσοστά παραβατικότητας πιστωτικών καρτών έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα:
Τα ποσοστά παραβατικότητας μεταξύ των κατόχων πιστωτικών καρτών της Αμερικής είναι σε υψηλό όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα ένας αριθμός ρεκόρ «ενεργών λογαριασμών» έχει «υπόλοιπο άνω των 2.000 $», σύμφωνα με έκθεση της Federal Reserve Bank of Philadelphia.
Αν οι Αμερικανοί καταλάβαιναν πραγματικά τι μας έκαναν οι πολιτικοί μας στην Ουάσιγκτον και οι «ειδικοί» της Federal Reserve, θα υπήρχαν μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους αυτή την στιγμή.

Αυτές τις μέρες, πολλοί Αμερικανοί που είχαν πράγματι συνταξιοδοτηθεί επιστρέφουν τώρα στην εργασία τους λόγω του ταχέως αυξανόμενου κόστους ζωής. Η Hope Murray είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους:
Η Hope Murray αποσύρθηκε το 2013 μετά από μια καριέρα 50 ετών που κυμαινόταν από παραγωγός εκπομπών παιχνιδιών μέχρι προγραμματιστής πάρτι στο Χόλιγουντ μέχρι στέλεχος καζίνο.

Εγκαταστάθηκε στη ζωή του γκολφ, των βραδιών παιχνιδιών και του pickleball στην κοινότητά της στο Σαν Ντιέγκο, όπου η κόρη της ζούσε εκεί κοντά.

Μετά τα πράγματα έγιναν πιο ακριβά. Το φυσικό αέριο έφτασε σχεδόν 5 δολάρια το γαλόνι, το κόστος των φαρμάκων αυξανόταν, ο λογαριασμός του παντοπωλείου αυξανόταν.
Μπορείτε να φανταστείτε να επιστρέψετε στη δουλειά όταν είστε 80 ετών;

Αυτό έπρεπε να κάνει και τώρα περνά τα χρόνια της συνταξιοδότησής της μοιράζοντας δείγματα στην Costco:
Έτσι τον περασμένο Οκτώβριο, σε ηλικία 80 ετών, η Murray τελείωσε τη συνταξιοδότησή της και έπιασε δουλειά δίνοντας δείγματα της Costco.

Της αρέσει να παρατηρεί τον κόσμο – κάποιοι πάνε για ψώνια με γόβες και γεμάτο πρόσωπο μακιγιάζ και άλλοι φορούν πιτζάμες και παντόφλες. Μερικοί άνθρωποι παίρνουν ένα δείγμα και άλλοι καταβροχθίζουν τρία ή τέσσερα.

«Μπαίνει στον τραπεζικό μου λογαριασμό κάθε δεύτερη εβδομάδα και μπορώ να πληρώσω για τα πάντα», είπε για τον μισθό της με 18 δολάρια την ώρα.
Τους τελευταίους μήνες, οι τιμές άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

Έχει καταστεί σαφές ότι η κρίση κόστους ζωής δεν θα υποχωρήσει σύντομα.

Η μεσαία τάξη στις Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να συνεχίσει να συρρικνώνεται και αυτό δεν είναι καλό νέο για κανέναν από εμάς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail