Οι ευρωκράτες θέλουν να διαλύσουν την αγροτική αγορά της ΕΕ μεταφέροντας την παραγωγή σε Ουκρανία και Νότια Αμερική

pixabay / Enoch111
Freepen.gr - Την Τρίτη, οι αγρότες θα διαδηλώσουν και πάλι στις Βρυξέλλες. Απαιτούν εγγυήσεις για να διασφαλιστεί ότι η γεωργία θα παραμείνει βιώσιμη στην Ευρώπη. Θέλουν επίσης να δουν χαλάρωση του καθεστώτος υποβολής εκθέσεων και κανονιστικών ρυθμίσεων και να εγκαταλείψουν οι Βρυξέλλες τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου με χώρες εκτός ΕΕ, γράφει η wpolityce.pl.

Σύμφωνα με τον συντηρητικό Πολωνό ευρωβουλευτή Jacek Saryusz-Wolski, το κατεστημένο της ΕΕ εφαρμόζει μια μορφή ηθικού εκβιασμού, λέγοντας pvw για να βοηθήσει την Ουκρανία, η ΕΕ πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της στο αφορολόγητο εμπόριο γεωργικών προϊόντων. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα πυρομαχικά και χρήματα, και αυτά είναι αγαθά που η ΕΕ δεν μπορεί ή δε θέλει να παραδώσει. 

Ο Saryusz-Wolski πρόσθεσε ότι το κατεστημένο της ΕΕ δεν προστατεύει τους αγρότες της, ιδίως εκείνους που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. Τα χρήματα που προέρχονται από τις ουκρανικές γεωργικές εξαγωγές δεν στηρίζουν τον προϋπολογισμό της Ουκρανίας ή την πολεμική της προσπάθεια, αλλά αντίθετα καταλήγουν στις τσέπες των ολιγαρχών της ή των δυτικών πολυεθνικών εταιρειών, συχνά εγγεγραμμένων σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής πιστεύει πως αυτό που πραγματικά διακυβεύεται είναι η διάλυση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ο κύριος στόχος της ΚΑΠ ήταν πάντα να εξασφαλίσει την επισιτιστική ασφάλεια για ολόκληρη την Ευρώπη, διασφαλίζοντας ότι η Ευρώπη θα είναι αυτάρκης σε τρόφιμα.

Ωστόσο, σήμερα, "η επικρατούσα τάση της ΕΕ και τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά λόμπι, ιδίως της Γερμανίας, θέλουν να απομακρυνθούν από το αρχικό παράδειγμα για να απαλλαγούν από την ανάγκη χρηματοδότησης της ΚΑΠ", δήλωσε ο Saryusz-Wolski. Η ΕΕ θέλει, αντίθετα, να επικεντρωθεί σε νέους στόχους, όπως ο καθαρός μηδενικός στόχος.

Ο Saryusz-Wolski είναι πεπεισμένος πως οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία και τη Νότια Αμερική πρόκειται να αντικαταστήσουν την παραγωγή τροφίμων στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη και ότι το θέμα της βοήθειας για την Ουκρανία είναι ένα βολικό προπέτασμα καπνού προς την κατεύθυνση του στόχου της απαλλαγής από την ΚΑΠ. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail