Φτάσαμε σε σημείο καμπής στον πόλεμο κατά των Παλαιστινίων;

Χάρη σε έναν Ισραηλινό χειριστή μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τον ηλίθιο διοικητή του, μπορεί να έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής στην προσπάθεια του Ισραήλ να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους. Χώρες που προηγουμένως ήταν σιωπηλές για την αλόγιστη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων, τώρα εκφράζουν την οργή τους για μια παράλογη, σκόπιμη δολοφονία - π.χ. η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και αυτό το σογιόπαιδο από τον Καναδά, ο Τρουντό.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η αυτοκινητοπομπή τριών εργαζομένων της World Central Kitchen (WCK) χτυπήθηκε από ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Ας το σκεφτούμε αυτό για ένα λεπτό. Ένας χειριστής μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ισραήλ δεν κάθεται μόνος του στο σπίτι στο υπόγειο της μητέρας του. Αυτός (ή αυτή) βρίσκεται σε μια βάση, σε ένα δωμάτιο και κάθεται μαζί με άλλους χειριστές drone. Υπάρχουν ανώτεροι αξιωματικοί που κυκλοφορούν γύρω από αυτό το δωμάτιο. Όχι μόνο ένας, αλλά πολλοί.

Όταν η μετάδοση του drone εντοπίζει έναν στόχο, οι εικόνες προβάλλονται σε μεγάλες οθόνες τηλεόρασης που είναι τοποθετημένες στο μπροστινό μέρος του δωματίου. Η απόφαση να ακολουθηθεί και να επιτεθεί αυτή η αυτοκινητοπομπή διατάχθηκε από αξιωματικούς. Αυτή δεν ήταν απλά η απόφαση ενός χειριστή drone. Αυτός ο χειριστής έπρεπε να ζητήσει άδεια για να "εμπλακεί" στο στόχο. Υπήρχε μια αλυσίδα διοίκησης που έδινε εντολές να ακολουθηθούν και ΠΥΡ!!! Προβλέπω ότι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ θα προσπαθήσει να το φορτώσει στον χειριστή του drone και να αθωώσει αυτούς που έδιναν τις εντολές. Θα χαρώ πάρα πολύ να αποδειχθεί πως έχω άδικο σε αυτό το σημείο, αλλά με βάση την ιστορία τέτοιων περιστατικών στο Ισραήλ και σε άλλους στρατούς ανά τον κόσμο μπαίνει σε εφαρμογή ο πρώτος νόμος της Υδραυλικής - δηλαδή, All Shit Runs Downhill ή αλλιώς ASRD!

Όπως έχω επισημάνει εγώ και πολλοί άλλοι, το ψεύτικο mea culpa του Ισραήλ ακούγεται αρκετά κούφιο, επειδή αυτού του είδους η εγκληματική συμπεριφορά ήταν μια τυπική επιχειρησιακή διαδικασία του Ισραήλ από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 7 Οκτωβρίου. Το παρακάτω βίντεο είναι αρκετά καλό. Φαίνεται ότι κάποιοι βασικοί Βρετανοί έχουν πλέον τσαντιστεί αρκετά ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση του Ρίσι Σουνάκ να διακόψει τη βοήθεια προς το Ισραήλ.

Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο για τον José Andrés. Το κάρμα είναι σκύλα. Μέχρι τώρα ήταν ζητωκραυγαστής του Τζο Μπάιντεν και υποβάθμιζε τη δολοφονία των Παλαιστινίων. Είναι συνηθισμένος σε ειδική μεταχείριση λόγω του σφοδρού αντι-Τραμπισμού του και της διασημότητάς του. Λοιπόν, τώρα που του το έκαναν οι Ισραηλινοί, τραγουδάει διαφορετικό σκοπό. Είναι πολύ κρίμα που έπρεπε να πεθάνουν επτά εργαζόμενοί του για να ξυπνήσει η συνείδησή του και να ζητήσει τον τερματισμό της σφαγής των Παλαιστινίων. Κρίμα που δεν το έλεγε αυτό πριν από πέντε μήνες.

Η σκόπιμη στοχοποίηση από το Ισραήλ εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, δημοσιογράφων και γιατρών είναι καλά τεκμηριωμένη.

Μέχρι τις 3 Απριλίου 2024, οι προκαταρκτικές έρευνες της CPJ έδειξαν ότι τουλάχιστον 95 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης ήταν μεταξύ των περισσότερων από 33.800 που σκοτώθηκαν από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 196 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, και η Χαμάς έχει κατηγορήσει προηγουμένως το Ισραήλ ότι στοχοποιεί χώρους διανομής βοήθειας.

Η Christina Wille, διευθύντρια της ανθρωπιστικής ερευνητικής οργάνωσης Insecurity Insight, δηλώνει στο TIME ότι η οργάνωσή της έχει εντοπίσει τον τόπο και την ημερομηνία θανάτου για τουλάχιστον 176 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, αλλά προσθέτει πως ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται πως υπερβαίνει τους 450.

Για λόγους σύγκρισης, αν είστε δημοσιογράφος, εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση ή πάροχος υγειονομικής περίθαλψης είστε πιο ασφαλής στην Ουκρανία από ό,τι στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Στη Γάζα, το Ισραήλ σκοτώνει σχεδόν 20 δημοσιογράφους το μήνα. Στην Ουκρανία είναι σχεδόν δύο το χρόνο.

Από τις 16 Μαΐου 2023, τουλάχιστον 17 πολίτες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου το 2014. Έξι ήταν Ρώσοι, τέσσερις Ουκρανοί, ένας Ιταλός, ένας Αμερικανός, ένας Λιθουανός, ένας Ιρλανδός και δύο Γάλλοι.

Δε νομίζω ότι ο Νετανιάχου μπορεί να ξεφύγει από αυτό. Δεν ήταν λάθος. Αυτοί οι εργάτες ήταν σκόπιμα στοχοποιημένοι, κυνηγήθηκαν και δολοφονήθηκαν. Και αυτό έγινε από μια ισραηλινή στρατιωτική μονάδα υπό τον άμεσο έλεγχο ανώτερων αξιωματικών. Οι IDF μπορεί να βοηθήσουν να διώξουν τον Μπίμπι από την πόρτα, φορτώνοντάς του αυτό το γεγονός, προκειμένου να σώσουν τα δικά τους τομάρια. Αυτή πρόκειται να είναι μια ενδιαφέρουσα εβδομάδα πολιτικού τζόκεϊ στο Ισραήλ, καθώς το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών στον γάιδαρο αυξάνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail