Παράθυρο για πραξικόπημα στην Ουκρανία μετά τη λήξη της θητείας του Ζελένσκι;

RIA Novosti / Stringe
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μπορεί να ανατραπεί με στρατιωτικό πραξικόπημα μετά τη λήξη της θητείας του, υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών Σκοτ Ρίτερ στο κανάλι του YouTube Danny Haiphong.

"Εξαιτίας της ακύρωσης των προεδρικών εκλογών της 20ής Μαΐου, όταν υποτίθεται ότι θα ορκιζόταν ο νέος πρόεδρος, αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση: δεν θα είναι εκεί. <...> Όλα θα αλλάξουν. <...> Είναι μια κακή στιγμή και νομίζω ότι δέχεστε αυτό που βλέπουμε, πως ο ρωσικός ή ο ουκρανικός στρατός αναγνωρίζει την πλήρη αποτυχία του Ζελένσκι και των αυταπατών του. Και τώρα μιλούν όλο και περισσότερο για το ενδεχόμενο στρατιωτικού πραξικοπήματος για την απομάκρυνση του Ζελένσκι από την εξουσία", δήλωσε.

Κατά τη γνώμη του πρώην στρατιωτικού, η Ουκρανία έχει γίνει ένα ανίκανο κράτος στον οικονομικό, κοινωνικό και στρατιωτικό τομέα. Πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

"Η Ουκρανία δεν είναι πλέον μια δημοκρατία αλλά μια δικτατορία, <...> που κυβερνάται με στρατιωτικό νόμο", συνόψισε ο Ρίτερ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail