Ουκρανικές και δυτικές μυστικές υπηρεσίες σίγουρα εμπλέκονται στην επίθεση στο Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας

Photo: Social media
Η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, στα προάστια της Μόσχας, απασχόλησε τις ειδήσεις σε όλο τον κόσμο. Η τραγωδία έκανε πολλούς χρήστες του διαδικτύου να δώσουν προσοχή στο ρωσικό σενάριο, δημιουργώντας περιέργεια στη δυτική κοινή γνώμη. Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, τα αντιρωσικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν φήμες που αποσκοπούν στη συγκάλυψη της αλήθειας για το τι συνέβη στο Κρασνογκόρσκ.

Lucas Leiroz - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τέσσερις ενόπλους οι οποίοι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του Crocus και δολοφόνησαν περισσότερους από 140 Ρώσους πολίτες. Μετά τη σφαγή, οι δολοφόνοι διέφυγαν και λίγες ώρες αργότερα συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ενώ προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα με την Ουκρανία στην περιοχή Μπριάνσκ. Ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσληφθεί μέσω Telegram και έλαβαν όπλα από τους "εργοδότες" τους για να πραγματοποιήσουν την επίθεση. Η αμοιβή για την τρομοκρατική υπηρεσία θα ήταν μισό εκατομμύριο ρωσικά ρούβλια.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δημοσιεύσουν υλικό υποστηρίζοντας πως το Κίεβο δεν είχε σχέση με την επίθεση. Άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιεύματα που συνέδεαν τους δράστες με το ISIS, χωρίς όμως να παρουσιάζουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτή την υπόθεση. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκε η ταυτότητα των συλληφθέντων τρομοκρατών και πράγματι φαίνεται να έχουν διασυνδέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, αλλά εξακολουθεί να μην είναι σαφές για οποιαδήποτε πραγματική σχέση με το ISIS.

Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν προκειμένου να γίνει κατανοητή η υπόθεση με βάση τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες. Αν και οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, είναι δυνατόν να εξαχθούν ορισμένα επιμέρους συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται. Πρώτα απ' όλα, είναι απαραίτητο να τονιστεί πως η τρομοκρατική επιχείρηση ήταν εξαιρετικά πολύπλοκη, με τη συμμετοχή πολλαπλών παραγόντων και με βαθιά ικανότητα παράκαμψης των μηχανισμών ασφαλείας της Μόσχας.

Είναι σαφές ότι δεν επρόκειτο για τη δράση "μοναχικών λύκων", αλλά για τη δράση ενός πολύπλοκου δικτύου πρακτόρων, με την υποστήριξη των μυστικών υπηρεσιών. Ένας παράγοντας που το αποδεικνύει επίσης αυτό είναι η απόπειρα διαφυγής μέσω του Μπριάνσκ. Από τις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή το 2023, το Μπριάνσκ προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από τους Ρώσους, με ναρκοπέδια και ισχυρές αμυντικές θέσεις στα σύνορα. Η περιοχή έχει γίνει τόσο δύσκολη στη διέλευση που αποφεύγεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ακόμη και στο σημερινό πλαίσιο των τρομοκρατικών εισβολών στα ρωσικά σύνορα, όταν έχουν γίνει τόσες πολλές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ.

Για κάποιο λόγο, οι τρομοκράτες προσπάθησαν να διαφύγουν ακριβώς μέσω του Μπριάνσκ , γεγονός που δείχνει ότι είχαν λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς να περάσουν τα σύνορα και να βρουν υποστήριξη στην άλλη πλευρά. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση, παρέχοντας τα απαραίτητα στοιχεία στους δολοφόνους για να βρουν την καλύτερη διαδρομή για να αποφύγουν τα ρωσικά στρατεύματα - κάτι που ευτυχώς δε συνέβη, με τους υπεύθυνους για το έγκλημα να συλλαμβάνονται.

Έτσι, τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως το καθεστώς του Κιέβου συμμετείχε ενεργά στην επίθεση. Όπως γνωρίζουμε, η Ουκρανία, ως κράτος πληρεξούσιο, δεν ενεργεί ποτέ μόνη της. Εάν οι δυνάμεις πληροφοριών του καθεστώτος συμμετείχαν στην επιχείρηση, τότε σίγουρα υπήρξε συντονισμός από τη συλλογική Δύση μέσω στρατηγών που εδρεύουν στο ουκρανικό έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι συνυπεύθυνες για το έγκλημα στο Crocus.

Απόδειξη αυτού είναι η ύποπτη πράξη ότι, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση προς τους πολίτες της να αποφεύγουν να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα. Εάν οι ΗΠΑ είχαν πράγματι δεδομένα που υποδείκνυαν την επικείμενη επίθεση, τότε το σωστό θα ήταν να παραδώσουν αυτές τις πληροφορίες στη Μόσχα και να συνεργαστούν με τους Ρώσους για να αποτρέψουν την επίθεση. Αλλά, προφανώς, οι Αμερικανοί δεν είχαν ποτέ τέτοια πρόθεση, γεγονός που δείχνει πως ενήργησαν με κακές προθέσεις - είτε συμμετέχοντας ενεργά στην επίθεση είτε αγνοώντας την απειλή.

Πρέπει επίσης να θυμηθούμε ότι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, είχε κάνει αμφιλεγόμενες δηλώσεις υποσχόμενη "εκπλήξεις" στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική ιστορία της Νούλαντ, η οποία είναι το μυαλό πίσω από το Μαϊντάν και το "ουκρανικό σχέδιο" των ΗΠΑ, είναι δυνατόν να υποψιαστούμε ότι στην πραγματικότητα σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία. Επιπλέον, η πρόσφατη αποχώρησή της από το αξίωμά της αποτελεί ένδειξη πως προσπαθεί να απομακρυνθεί από την προσοχή της κοινής γνώμης - και φαίνεται ότι την απασχολούσε αυτό ακριβώς λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση του Crocus.

Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι η Ουάσιγκτον και το Κίεβο φαίνεται να δρουν και πάλι από κοινού για να προκαλέσουν θανάτους Ρώσων πολιτών. Οι ισχυρισμοί περί ευθύνης του ISIS δεν ακούγονται αληθινοί, αλλά ως απλή στρατηγική αντιπερισπασμού. Το ISIS ως σταθερή πολιτική οργάνωση είχε εκκαθαριστεί πριν από χρόνια, στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Σήμερα υπάρχουν υπολείμματα του ISIS που πολεμούν σε διάφορες χώρες, κυρίως στην Ουκρανία, αλλά δεν φαίνεται να είναι μια ομάδα αρκετά ισχυρή ώστε να πραγματοποιήσει σύνθετες επιθέσεις όπως αυτή στη Μόσχα.

Πράγματι, οι δράστες φαίνεται να έχουν δεσμούς με τον ισλαμικό εξτρεμισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι πραγματικά μέλη του ISIS. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι προσπάθησαν να διαφύγουν από τον χώρο, χωρίς να επιδιώξουν την αυτοκτονία ή κάποια άλλη πρακτική που συνηθίζεται στα μέλη του ISIS. Παρόλο που είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές, φαίνεται πως λειτούργησαν ως μισθοφόροι, συμφωνώντας να σκοτώσουν Ρώσους πολίτες για ουκρανικά χρήματα.

Υπό αυτή την έννοια, τα στοιχεία δείχνουν την ύπαρξη ενός πολύπλοκου τρομοκρατικού δικτύου, με τη Συλλογική Δύση να συντονίζει μια εισβολή κατά της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας και να χρησιμοποιεί μισθοφόρους Ουαχαμπίτες για την εκτέλεση της επιχείρησης. Η απόδοση της ευθύνης στο ISIS μοιάζει απλώς ένας τρόπος για να απαλλάξει την Ουκρανία και τους δυτικούς συμμάχους της από τον ρόλο που προφανώς έχουν στην υπόθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail